Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diğer baklagillerin ortamında en yararlı bulunandır yeşil mercimek. Sıhhat eksperleri kesinlikle tüketilmesi gerekliliğini vurgulamaktadır. Genellikle kansere karşı koruyucu özelliği ve bir demir deposu bulunan yeşil mercimek, her mutfakta kesinlikle bulunması gereken bir deva kaynağıdır. Yeşil mercimek ile uygulanan erişteli yeşil mercimek çorbası da fazla yararlı ve bir o kadar lezzetli bir çorbadır.

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası amacıyla Malzemeler

1 çay bardağı yeşil mercimek
2 çorba kaşığı erişte
1 çay bardağı nohut
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 bağ semizotu
1 yemek kaşığı salça
Yarım adet limon suyu
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Sosu amacıyla malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Yapılışı

Çorbayı yapmadan evvel bir gün eskiden nohut ve yeşil mercimeği suda bekletin. Suda bekleyen nohut ve yeşil mercimekleri ayrı ayrı tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonrasında bir tencerenin içerisine 3 yemek kaşığı zeytintağı ekleyin. İncecik doğranmış soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişen soğanların amacıylae salçayı ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra temizlenmiş ve doğranmış semizotlarını tencereye ek edin. Hemen sonrasında haşlanmış mercimekleri ve sıcak suyu da ek ettikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynayan çorbanın içerisine erişte ve haşlanmış nohutları da ekledikten sonra 4 su bardağı suyu dökün. Tuz denetimi yaparak, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ayrı bir kapta sos yapın ve kaynayan çorbanın amacıylae ek edin. 10 dakika süresince çorbayı pişmeye bırakın. Son prosedür şeklinde Ocaktan aldığınız yeşil mercimek çorbası üstüne yaktığınız tereyağını, pul biber ve naneyi ekleyerek servis edebilirsiniz.