En İyi Futbolcu 2015 Yılında Messi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yılın futbolcusuna verdiği FIFA Altın Top Ödülü’nü, 2015’te Barcelona’nın Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi kazandı.

FIFA yönünden 2015 seneninın en güzellerinin belirlendiği FIFA Altın Top Ödülü gala töreni, İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlendi.

Barcelona’nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi, senenin en güzel erkek futbolcusuna verdiği FIFA Altın Top Ödülü’nün sahibi oldu.2009, 2010, 2011, 2012’nin sonrasında 5. kez ödüle layık görülen 28 yaşındaki Messi, 2008, 2013, 2014’te mükafatı kucaklayan Real Madrid’in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo ve ilk kez 3 aday arasına giren Brezilyalı grup dostu Neymar’ı geride bıraktı.

Barcelona Kulübü’nden bir futbolcu, 1991’den bu yana verdiği ve 2010’da France Football Dergisi’nin “Yılın Avrupalı Futbolcusu”nu seçtiği Altın Top Ödülü ile bir araya getiren “Dünyada Yılın Futbolcusu” mükafatını 11. kez kazandı. Bu sıralamada Barcelona’yı, 6 ödülle Real Madrid ve 4 ödülle Juventus izledi.

Ödülünü aldıktan sonra duygularına hakim olmakta zorlandığı gözlenen Messi, “Ronaldo’nun iki kere kazandığını gördükten sonra FIFA Altın Top Ödülü’nü yine kazanmak benim amacıyla fazla mühim bir olay. Çocukluğumda hayal ettiğimden fazlasına ulaştım. Bana oy veren herkese ve grup arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

En güzel kadın futbolcu mükafatını ise ABD Milli Takımı formasıyla 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kuapsı’nı kaldıran Carli Lloyd aldı.FIFA yönünden oldukça evvel senenin futbolcusu şeklinde aday gösterilen ve senenin 11’ine seçilen Antalyaspor’un Kamerunlu forvet oyuncusu Samuel Eto’o, senenin 11’i futbolcularına ödüllerini verdi.

İşte senenin en güzel 11’i

FIFA ile Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) yönünden tespit edilen “senenin 11’i”ne şu futbolcular seçildi:

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih)

Savunma: Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona)

Orta saha: Andres Iniesta (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus)

Forvet: Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Yılın teknik direktörü Luis Enrique

Milli futbolcu Arda Turan’nın da forma giydiği Barcelona’yı çalıştıran Luis Enrique, Josep Guardiola (Bayern Münih) ve Jorge Sampaoli’nin (Şili Milli Takımı) önünde senenin teknik direktörü seçildi. Enrique yönetimindeki Barcelona, geride bıraktığımız sene UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın yanı sıra La Liga ve İspanya Kral Kupası’nda da şampiyon olmuştu.

Kadın futbolunda en güzel teknik direktör mükafatıne, Jill Ellis (ABD Milli Takımı) layık görüldü.

Yılın en güzel golüne verdiği Puskas Ödülü’nü ise, Wendell Lira (Goianesia) kazandı.

FIFA Fair-play mükafatı de sığınmacıları destekleyen futbol organizasyonlarına verildi