Emenike ve Babel’den Umduğunu Bulamadı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Birleşik Arap Emirlikleri 1. Futbol Ligi ekiplerinden El Ain’in idare kurulu delegesi Mohammed Obeid Hamdoun, Emmanuel Emenike ve Ryan Babel ile sezonun ikinci %50 sinde çalışmak istemediklerini açıkladı.

Ülke basınına konuşan Hamdoun, sezon başında Fenerbahçe’den kiraladıkları Nijeryalı golcü Emmanuel Emenike ile Kasımpaşa’dan aktarma ettikleri Hollandalı futbolcu Ryan Babel’in form durumundan memnun olmadıklarını söyledi.

Kolombiyalı kanat oyuncusu Danilo Asprilla ile Brezilyalı golcü Douglas’ı, iki oyuncunun düşük form grafiği sebebiyle aktarma ettiklerini bildiren Hamdoun, Emenike’ye Çin’den bir kulübün talip olduğunu ve Fenerbahçe’nin de geri istediğini öne sürdü.

Babel’in aktarmaiyle de Fenerbahçe’nin ilgilendiğini ve Hollandalı futbolcunun Türkiye’de futbol hayatına devam etmesini beklediğini kaydeden Hamdoun, “Bunlar, futbolda olağan durumlar. Arada sırada büyük adlı futbolcular gelir ve hiçbir şey yapamaz. Her grupta bu tür şeyler olabilir. Bence Babel ve Emenike de bu durumda, grupımızda oynamak istemiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Hamdoun, iki oyuncuyla da çalışmak istemediklerini vurgulayarak, “Emenike ve Babel’e 6 aylarını bizle geçirdikleri amacıyla teşekkür ederim ve sezonun ikinci %50 sinde yeni gruplarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Bu arada, kulübün resmi internet sitesinde, iki futbolcunun adlarının grup listesinden çıkarılması da ilgi çekti.

Emenike, El Ain formasıyla bu sezon 15 maçta 9 gol kaydetmişti. Babel ise sosyal paylaşım sitelerinde yer alan mesajları sebebiyle kulüple problemler yaşamıştı.