“Eğitimde kalite artırılacak”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu; “Devlet ve millet birlikteliği ile devletin iş ve işleyişindeki aksaklıkların sıfırlanması için mevcut hükümetimizde ciddi hazırlıkları var. Devlet her hususta millete hadim noktadadır.” dedi.

Eğitim Birsen Sendikası İlçe Başkanı İbrahim Halil Parlak, Eğitim Birsen Sendikası İlçe Yönetim Üyesi Güven Karabacak ve İstanbul 4 No’lu Şube Eski Başkanı Cemal Kapan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya bir ziyarette bulundu.

Yerli Düşünce Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Türkiye’de eğitim sorunlarının büyük bir kısmının çözüme kavuştuğunu ve var olan eksikliklerin tamamlandığını belirterek bu konudaki bakanlık çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi. Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Eğitim Kalitesi Artırılacak

“Eğitim Birsen Pendik Şubesi değerli Başkan ve yönetiminin Muhsin Yazıcıoğlu Pendik ortaokuluna isminin verilmesi ile ilgili katkılarımız için yapmış oldukları teşekkür ziyaretinden son derece memnuniyet duydum. Edebi-siyasi liderim, ağabeyim, Başkanım ve hormonsuz Anadolu çocuğu milli ve yerli liderimin toplumun geniş kesimlerine ‘Rol-Model’ olarak takdimine vesile olan bu tür girişimlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Ülkemizde eğitimin sorunları büyük kısmı ile çözüme kavuşmuş olmakla birlikte var olan eksikleri de vardır. Bunların bir tamamının çözümü için ilgili bakanlığın çalışmaları devam ediyor. Eğitim camiasının özlük haklarının standartları eğitim kalitesinin artırılması ile ilgili çabalar inşallah daha iyi sonuçlar verecek. Devlet ve millet birlikteliği ile devletin iş ve işleyişindeki aksaklıkların sıfırlanması için mevcut hükümetimizde ciddi hazırlıkları var. Devlet her hususta millete hadim noktadadır. Cumhurbaşkanlığı; din, gelenek, görenek, inançları ve kimlikleri bir araya toplayan en yüce makamdır.”

Yalçın Topçu’nun ardın bir konuşma gerçekleştiren Eğitim Birsen Sendikası İlçe Başkanı İbrahim Halil Parlak; “Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Pendik’te açılan Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulumuzun hem açılışında hem de kendisinin bakan olduğu dönemde yoğun mesaisine rağmen ilçemize zaman ayırıp ziyaretinden ötürü iadeyi ziyarette bulunduk. Ayrıca kendisine ilçemizde yapmayı planladığımız “Yakın Tarih Okumaları” programımıza davet ettik. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Eğitim Birsen Sendikası İlçe Başkanı İbrahim Halil Parlak ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya bir plaket sundu.