Dünya Teröre Sessiz Kalmamalıdır

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, SultanAhmet’teki terör hücumsına ilişkin,”Uluslararası camia, bugün yaşanan teröre karşı Türkiye ile dayanışma ortamında olduklarını belirtecek biçimde sesini yükseltmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, terörün insanlığa karşı harp açtığını ve o çirkin yüzünü İstanbul’da gösterdiğini bildirdi.

“20 Temmuz’dan bu yana maalesef ülkemize yönelik sistematik hücumların devam ettiğini görmekte ve yaşamaktayız” ifadesini kullanan Kurtulmuş, bu alçakça hücumnın, Türkiye’nin ne kadar ciddi bir terör hücumsıyla muhatap olduğunu bir kez oldukça gösterdiğine ilgi çekti.

Kurtulmuş, Twitter hesabında, şunları kaydetti:

“Uluslararası camia, bugün yaşanan teröre karşı Türkiye ile dayanışma ortamında olduklarını belirtecek biçimde sesini yükseltmelidir. Bu menfur hücum sebebiyle, milletimizi, teröre karşı yekvücut olma çağrımızı bir kez oldukça tekrarlıyorum. Ümit ederim ki uluslarası camia da bundan sonra terörle mücadele konusu ile ilgili Türkiye’ye gereken desteği verir.”

Çağrısını İngilizce şeklinde da yaptı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,ikinci takım attığı tweetlerde Uluslararası camiaya seslendi. Kurtulmuş, Twitter hesabından, İngilizce şeklinde da şu ifadeleri kullandı.

“Waging war on humanity, terrorism showed its face this time in Istanbul 10 innocent people. Unfortunately, we have witnessed that the systematic attacks against our country have been continuing since July 20. This treacherous attack once more showed the seriousness of the attack that Turkey has faced. The international community should speak up to emphasize its solidarity with Turkey against the terrorist attack that occurred today. On the occasion of this outrageous attack, I would like to reiterate my call on to our nation that they should be united against terrorism. Hopefully, the international community will, from now on, provide the required support for Turkey in its fight against terrorism.”