Diyarbakır Saldırısı Araştırılmaya Devam Ediyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’ın Çınar eyaletinde terör teşkilatı PKK mensuplarınca bomba yüklü vasıtayla düzenlenen saldırıda hedefin, sivillerin de varbulunduğu polis lojmanları bulunduğu belirtildi.

Çınar Güvenlik Amirliği ile lojmanına dün akşam teröristlerce bomba yüklü vasıtayla gerçekleştirilen, bir polis memurunun şehit bulunduğu 3’ü çocuk 5 bireyin hayatını kaybettiği, 39 bireyin yaralandığı saldırının sonrasında başlatılan tahkîkat sürüyor.

Soruşturma kapsamında çevredeki emniyet kameralarına ait görüntüler inceleniyor. Gözaltında alınan 2 şüphelinin ise sorgusu devam ediyor.

Saldırının bomba yüklü kamyonetle gerçekleştirildiği ön görü edilirken, saldırının uzaktan kumandayla yoksa intihar eylemiyle mi gerçekleştirildiğinin saptanmasına çalışılıyor.

Yeşil ve Gazi mahallelerinde patlamanın şiddetiyle fazla sayıda ev, iş yeri, okul ve kamu binasında meydana gelen hasarın belirlenmesi amacıyla yapılan komisyon, ilçeye giderek çalışmalarına başladı.

Saldırıda hedefin, sivillerin de varbulunduğu 12 dairenin yer aldığı polis lojmanları bulunduğu değerlendiriliyor.

Olayda hayatını kaybeden Esra Söke Başaran’ın (31) bir polis memurunun eşi bulunduğu ve Çınar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nde memur şeklinde çalıştığı öğrenildi. 5 senedir Çınar eyaletinde vazife yapan Başaran’ın bir vakit evvel tayinini il merkezine çıktığı fakat kendi arzusuyla Çınar’da vazifeine devam ettiği belirtildi.

Hayatını kaybeden Başaran’ın yaralı eşi ile çocuğunun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Asker Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

– 4 okul kullanılamaz duruma geldi

Patlamanın şiddetiyle meydana gelen hasar sebebiyle 4 okul kullanılamaz duruma gelirken, öğrencilerin eğitimin aksamaması amacıyla geçici şeklinde diğer okullara nakledilmeleri kararlaştırıldı.

Büyük hasar meydana gelen Çınar İlçe Güvenlik Müdürlüğü hizmet binası, diğer bir binaya taşındı.