“Diriliş Ertuğrul” 2016’da sinemaseverlerle buluşacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

TRT’de yayınlanan ve büyük ilgi gören “Diriliş Ertuğrul” dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, dizinin film projesinin Haziran 2016’da beyaz perdede izleyicilerle buluşacağını bildirdi.

Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diriliş Ertuğrul dizisine olan ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’de bu tarz yapımların özlendiğini belirtti.

“İzleyici hasretti, çünkü maalesef kendi değerlerini ekranlarda göremedi” diyen Bozdağ, izleyicinin bu yüzden kendi tarihini, kendi hikayesini başarılı bir şekilde yansıtan bu projeye sahip çıktığını söyledi.

Diziyle yakalanan bu başarının devam edeceğini ifade eden Bozdağ, “Haziran ayında Diriliş Ertuğul’un filmini yapmayı planlıyoruz, nasip olursa. Çünkü diziyi 3 sezon yapmayı planlamıştık. 3’üncü sezon sonunda da Diriliş Ertuğrul devam eder mi, etmez mi, tekrar oturup düşüneceğiz. Ancak Diriliş Ertuğrul’un film projesi, haziran ayında hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.

– Film, Orta Asya’da çekilecek

Sinema filmine ilişkin bilgi veren Bozdağ, “Orta Asya’da çekmeyi düşünüyoruz. Sinema olduğu için daha görkemli bir hale getirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar görülmemiş bir iş yapmayı hedefliyoruz, İnşallah başarırız” dedi.

Bozdağ, sinema filminde çekim zamanı uzun olduğu için daha rahat hareket edebileceklerini anlatarak, “Şu anda bir haftada 120 dakikayı veriyoruz ama sinema filminde 1-1,5 ayda 120 dakikayı çekeceğimiz için daha büyük bir prodüksiyon, görsel kalite ve daha sağlam bir alt yapıyla izleyiciyle buluşacağız” açıklamasında bulundu.

– “Alparslan Malazgirt’in çekimi 2017’de başlayacak”

Diğer film projelerine de değinen Bozdağ, “Alparslan Malazgirt” filminin de hikayesinin bittiğini, senaryo aşamasına geçildiğini söyledi.

Bozdağ, “Ön hazırlığına başlandı, 1 yıl nihayetinde çekmeyi planlıyoruz. Yine çok büyük çapta bir proje olacak. Ocak 2017’de ilk çekimi başlayacak. Dört mevsim olarak çekmeyi planlıyorum. Alparslan’ı oynayacak kişinin, kim olduğunu söylemeyeceğim ama kafamda belirledim” ifadelerini kullandı.

Tarih Bölümü mezunu olduğunu belirten Bozdağ, “Niyetim uzun süre tarihi projelere imza atmak. Zihnim bu döneme daha iyi çalışıyor. Türkiye’de bu alanda ciddi bir boşluk var, ben bu boşluğu doldurma azmindeyim. Hem yapımcı hem proje tasarımcısı olarak istikametimi bunun üzerine seçtim” diye konuştu.