DİJİTAL PAZARLAMAYI MUSTAFA DURNA’YA SORDUK

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Soruya Yönelmeden Önce Mustafa DURNA Kimdir? Mustafa DURNA’yı Tanıtır Mısınız?

  • Tabi ki Mustafa DURNA, 2015 yılında SEO kitabı ile sektöre atılarak çeşitli marka ve ajanslarda çalışmalarını sürdüren dijital pazarlama uzmanı. Şuan aktif olarak Türkiye’nin öncü gelen markalarına danışmanlık vermekteyiz. İş hayatımın yanı sıra çeşitli aktiviteler ile uğraşmaktayım.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birçok farklı terim hayatımız arasına karışmaya başladı. Bilindiği gibi bu teknolojiler yeni iş alanlarını da ortaya çıkartarak, yeni bir piyasa oluşturmayı başardı. Dijital pazarlama da hayatımız içerisine katılan yeni bir terim olmakla birlikte yeni bir iş imkânı olan kategorilerden birisi haline geldi. Sizler için bu yeni dünyayı detaylıca inceledik ve bu alanda uzman olan Mustafa DURNA’ya dijital pazarlamayı sorduk.

Dijital Pazarlama Nedir?

Öncelikle merhaba, ben teknoloji dünyasının içerisinde gelişen yeni bir dünyada hizmet vermekteyim. Dijital pazarlama nedir sorusu aslında oldukça önemli bir sorudur. Dijital pazarlama uzmanı olarak sizlere bu alanda genel ve açıklayıcı bir bilgi verecek olursam, elektronik alanda hizmet ve ürünlerin tanıtıldığı bir pazarlama yöntemi olarak anlatılabilir. Dijital pazarlama, günümüzde aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Gördüğümüz üzere çoğu kişi artık birçok farklı sosyal medya hesabına ya da internetle sürekli bağlantı içerisinde olabileceği bir telefon ya da bir bilgisayara sahip. Bu alanlarda var olmak ve ürünün iyi tanıtılması her zaman önemli bir işlemdir. Daha fazla kişiye ulaşabilir ve ürün güvenilirliğini artırabilirsiniz. Dijital pazarlama nedir diye sorulduğunda, dijital pazarlama kanallarının da konuşulması gerekmektedir.

Peki, Dijital Pazarlama Kanalları Nelerdir Anlatabilir Misiniz?

Dijital pazarlama ile birlikte farklı işlemler de gündeme geldi. Arama motoru optimizasyonu(SEO) olarak adlandırdığımız pazarlama kanalı, dijital pazarlama içerisinde en çok kullandığımız kanallardan biridir.

Dijital pazarlama kanalları nelerdir sorusuna birçok farklı kanal sayılacak olsa, SEO aralarında oldukça büyük bir yere sahiptir. Arama motorlarında hizmet verdiğiniz siteyi üst sıralara çıkartmak adına yapılan SEO çalışması, daha kolay bir şekilde ürünlere erişimi ve daha güvenilir olmayı sağlamaktadır.

Dijital pazarlama kanalları nelerdir olarak tekrar baktığımızda, artık sosyal medya da güçlü bir dijital pazarlama kanalıdır. Kullanım ve erişim açısından artış gösteren sosyal medya aracılığı ile dijital pazarlama yapılmakta ve ürün satışları gerçekleştirilmektedir. Bunlar dışında bakılacak olursa, e-mail pazarlama, içerik pazarlama, mobil pazarlama ve online reklam pazarlamaları da dijital pazarlama kanalları içerisinde sayılmaktadır.

Dijital Pazarlama hakkında daha fazla bilgiye mustafadurna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.