David Cameron Suriye Sorularını Cevaplandırdı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosu’nda komisyon başkanlarının meydana getirdiği İrtibat Komisyonu üyelerinin Suriye’ye dair sorularını yanıtladı.

Muhafazakar Parti milletvekili Crispin Blunt’ın Blunt’ın, “Türk hükümetinin PKK ile mücadeleyi DAİŞ’le mücadelenin önüne koyduğunun görüldüğünü” iddia etmesinin sonrasında ise Cameron, DAİŞ’in ortak düşman bulunduğunu açıkça meydana koyduklarını dile getirerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“DAİŞ’in olmadığı bir Irak amacıyla Kürtlerin mühim bir rolü bulunduğu açıktır ve oldukça evvel de söylediğim gibi, Suriye’de de mühim bir rol oynuyorlar. Fakat bu, Türkleri doğru yaklaşım konusu ile ilgili ikna etmek amacıyla devam eden bir süreç. Türklerin hassasiyetlerini ve kaygılerini anlamamız da mühim.”

Crispin Blunt’ın “Türkiye’nin, Pakistan’ın Afganistan’da oynadığı gibi DAİŞ’e karşı çifte bir oyun oynama tehlikesi var mı?” sorusuna Cameron, şu cevabı verdi:

“Bunu iddia etmek adil değil. Türkiye, kendi vatandaşlarını kaybederek, bizzat DAİŞ mağdurudur. Eğer Erdoğan ve Davutoğlu gibi Türk politikacılarla konuşursanız, Kürt terörizminden kaygı duydukları açıktır. Bu geçmişte bulunduğu gibi şimdi de bulunmaktadır ve büyük ihtimalle ileride de olacaktır. Bunu kavramak gerekir. Fakat, Türkiye’nin DAİŞ’i Suriye’den defetmeye yönelik yeterli mücadeleyi vermediğini iddia etmek haksızlık olur.”