Dany Brillant, hayranlarıyla buluştu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alan sanatçı, “I’ve Got You” isimli şarkıyla başladığı konserde hayranlarına “İyi akşamlar”, “Teşekkür ederim” ve “Sizi seviyorum” gibi Türkçe sözlerle hitap etti.

Şarkı aralarında hayranlarına eğlenceli şeyler anlatan sanatçı, her aşkta, başlangıçta her şeyin iyi gittiğini, ardından dibe indiğini belirtti. Aşkın çok hızlı yaşandığına da işaret eden sanatçı, romantizm ve sevginin önemine vurgu yaparak, “Sizlere önerim, her hafta ya da her ay, eşinize ya da sevdiğinize bakarak, ‘seni seviyorum’ deyin” ifadelerini kullandı.

Gerçek adı Daniel Cohen olan Fransız sanatçı, Fransızca konuşmasını isteyen ısrarcı hayranlarına, “Konserin ardından imza etkinliğinde sizlerle tanışmak, buluşmak istiyorum. Sizlerle tanışmak benim için çok önemli. Çünkü buraya her yıl gelmiyorum. Bu nedenle de sizi görmek istiyorum. O zaman, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ya da hangi dilde isterseniz konuşabiliriz” dedi.

Akdeniz ritimlerinden Fransız şansonlarına ve Porto Riko ezgilerine uzanan geniş müzik repertuvarıyla yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçıya 3 şarkısında, yaklaşık 50 hayranı sahnede dans ederek eşlik etti. Sanatçı bir şarkısını ise en arka sıradaki izleyicilerin yanında yorumladı.

Eski şarkılarının yanı sıra 2014’te yayınladığı “Le Dernier Romantique” albümünden eserlerini de yorumlayan sanatçı hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

– Dany Brillant

Ünlü Fransız şarkıcı 1965’te Tunus’ta dünyaya geldi. Küçük yaştan itibaren dans etmeye ve enstrüman çalmaya başlayan Brillant, çocukluk yıllarının ardından ailesiyle Fransa’ya yerleşti.

İlk sahne tecrübesini, 1985’te sahnelenen bir kabareyle başlayan Brillant, ilk albümü “C’est Ça Qui Est Bon”u 1991’de yayınladı. Jazz ritimleriyle donanmış “Suzette” şarkısıyla dünya çapında üne kavuşan sanatçı, 1993’te “C’est Toi”, 1996’da “Havana”, 1999’da “Nouveau Jour” albümlerini hayranlarıyla buluşturdu.

Brillant daha sonra İtalyan müziğiyle harmanladığı “Dolce Vita” ardından “Jazz… A Nouvelle Orleans”, “Casino”, “Histoire D’un Amour”, “Puerto Rico”, “Viens a Saint-Germain” ve “Le dernier romantique” isimli albümlerini yayınladı.