Dakikada 700 Mermi Atıyor! Milli Tüfek Göreve Hazır

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve özellikle terörle mücadelede etkin rol üstlenecek olan NATO’nun 42 testini başarıyla geçen tek silah olan Milli Piyade Tüfeği (MPT)-76’da seri üretime başlandı.

NATO’NUN 42 ZORLU TESTİNDEN GEÇEN TEK SİLAH

Tamamen Türk mühendis ve işçiler tarafından tasarlanarak üretilen MPT-76’nın üretildiği Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) Kırıkkale’deki silah fabrikası, kapılarını İhlas Haber Ajansı için açtı. Dünyada eşi benzeri olmayan milli gururumuz MPT-76, NATO’nun 42 zorlu testinden geçen tek silah olma özelliğini taşıyor.

DAKİKADA 700 MERMİ ATIYOR

10 kişilik Türk mühendisten oluşan ekibin 5 yılda projesini tamamladığı MPT-76, aksesuarlarıyla birlikte 413 parçadan oluşuyor ve parçaların hepsi de yerli üretiliyor. 4 kilo 200 gram ağırlığındaki MPT-76’nın etki alanı 600 metre, dakikadaki mermi atım sayısı 700 ve merminin ilk hızı ise 800 metre. 20 mermilik şarjör kapasitesine sahip olan silah, yarı otomatik ve tam otomatik olmak üzere iki tip üretildi.

goren-hastasi-oluyor-milli-gururumuz-goreve-hazir_x_8923661_150_z11

2017’DE 18 BİN 500 ADET ÜRETİLECEK

MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Derviş Mehmet Ocakcıoğlu, silahın projesinin Türk mühendislerden oluşan 10 kişilik grup tarafından 2009 yılında hazırlandığını belirterek, çamur testi, buzlanma testi, yüksek ısı testi ve tuzlu su testi gibi testlerden oluşan 42 NATO standartlarından geçen tek silah olma özelliği taşıdığını söyledi. Silahın şimdiye kadar 200 askere verildiğini ve askerler tarafından denendiğini belirten Ocakcıoğlu, “Olumlu sonuçlar aldıktan sonra da biz seri üretime geçmiş bulunmaktayız. Şuan da depolarımızda Savunma Sanayi Müsteşarlığına teslim edilmek üzere 550 tane silah bekliyor. Onları almalarını bekliyoruz. Bunun yanında 2017 yılı içerisinde de 18 bin 500 adet silahın üretimini de yapacağız” diye konuştu.

“MİLLİ GURURUMUZ OLDU”

MPT-76’nın şuanda piyasaya tam sürülmediğini dile getiren Ocakcıoğlu, silahın uluslararası atışlarda kullanıldığını, orada başarıyla test edildiğini ve dünyadaki silah üreticilerinin silahlarıyla yarıştığını ifade etti. İlk planda silahın Türk askeri ve polisine verilmesini amaçladıklarını anlatan Ocakcıoğlu, “Ondan sonra yurt dışından sipariş bekliyoruz. Zaten bu silah tek ve milli gururumuz oldu. Türk mühendislerinin yapmış olduğu ilk silah diyebiliriz. Tüm Türkiye’de bu silah tanınıyor artık ve yurt dışından da sipariş alacağımıza eminiz” dedi.