Dairesel Yangın Merdiveni

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yangın merdiveni için hızlı bir süreçle ekonomik ve güvenli tasarımlara sahip olabilirsiniz. Yönetmelik kapsamında en uygun çözümleri sunuyoruz.

Dairesel Yangın Merdiveni

Yangın merdiveni içerisinde en sık tercih edilenlerden biri dairesel olanlardır. Yukarıdan aşağı inişi dairesel olan bu merdivenler Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik Madde 154 kapsamında oluşturulmaktadır.

  • Dairesel bir yangın tahliye merdiveni 100 kişiyi aşmayan bina kullanıcısı olan yerlerde kullanılabilir. Zorunlu çıkış alanı olarak ara katlardan ve balkonlardan çıkacak toplam kişi sayısı bu rakamla sınırlandırılmıştır. Daha çok kişinin olduğu yerlerde tasarım değişikliğine gidilebilir.
  • Bina dışındaki dairesel merdivenlerin en az 70 cm genişlikte hazırlanması şartı vardır. Bu genişliğe ek olarak yanmaz malzemeden üretimi de gerekmektedir. Eğer bir katta bulunan kullanıcı sayısı 60 kişiden çoksa dairesel yangın merdiveni genişliği en az 80 cm olmalıdır.
  • Toplam yükseklik bakımından dairesel merdivenler konutlarda 51.50m ile sınırlandırılmıştır. Konut dışı binalarda ise en çok 30.50 metre sınırı vardır.
  • Taşıma kapasitesi bakımından dış kaçış merdivenlerinde dayanıklılık ölçümleri acil durumlarda sürekli hazır durumda kullanılacak şekilde korozyona karşı korunan şekilde imal edilir.
  • Hastanelerde, huzurevlerinde, anaokullarında ve ilköğretim okullarında, dairesel merdiven kullanımına izin verilmemektedir. Bu durum kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçen eğlence alanlarında da geçerlidir.

Yangın Merdiveni Kapısı

Yangın merdiveni kapısı yaptırmak isteyen müşterilerimize hızlı bir şekilde çözüm bularak yeni ve sağlam bir çıkış alanı sunmaktayız. Yangın olduğunda kapı ilk zarar gören yerlerden biridir. Kapı hasarları veya yeni bir yangın merdiveni yapılırken uygun tasarım imal ettirmek için firmamız gereken tüm alt yapıyı sunar. Önceden bilgi ve fiyat almak üzere firmamıza ulaşabilirsiniz.  Yangın tahliye merdiveni seçimleriniz hakkında bilgi almadan önce sitemizi görebilir ve fikir edinebilirsiniz.