Cinsel isteksizlikle mücadele nasıl edilir

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cinsellik; psikoseksüel gelişim, kültürel ve fizyolojik bakımdan kadın ile erkekte bazı farklılıklarla ortaya çıkıyor. Ancak konu cinsel isteksizlik olduğunda ortak nokta, cinsel etkinliğe karşı ilgi ve bedava sex filmi istek kaybı olarak tanımlanıyor. Bu durumun görüldüğü kişilerde cinsel içerikli düşünceler belirgin biçimde azalıyor. Cinsellik adeta kişinin hayatından çekilmiş oluyor hatta olmasa daha iyi olur düşüncesi gündeme geliyor. Bu durum en az altı aydır sürüyor ve kişinin ilişkisini, yaşamını veya psikolojisini olumsuz etkiliyorsa porno cinsel ilgi-istek bozukluğundan söz edilebiliyor.

Kadınların da erkeklerdeki gibi cinsel etkinliğe karşı ilgi ve isteği azalmış ya da tamamen bitmiş olabiliyor. Fakat kadınlarda, fizyolojik farklılıklardan kaynaklanan ve cinsel isteksizliği düşündürecek başka belirtiler de görülebiliyor.
Bunlar; cinsel etkinliği kendisi başlatmayıp, partnerinin başlatma girişimlerine de karşılık vermemek; istemeyerek de olsa bir şekilde cinsel etkinlik başlamışsa bu süreçten keyif almamak, sikiş seyretme ve hoşlanma olmaması; cinsel uyarıcı simgeler (yazılı, sözel, görsel) karşısında uyarılmamak; cinsel etkinlik sırasında, cinsel organlarda herhangi bir duyuma rastlamamak olarak sıralanabiliyor.Cinsel tiksinti bozukluğu; kendi başına bir hastalık olmayıp, cinsel isteksizliğin içinde değerlendiriliyor. Ancak bazı yönleriyle, birbirlerinden ayrılıyor. Cinsel ilişki veya cinsellik çağrıştıran şeylere karşı şiddetli bir iğrenme ve tiksinme halini ifade ediyor. Kişi, istekten bağımsız olarak cinsellikten tiksiniyor ve ilişkiden kaçınıyor.