Halk Terörü Desteklemediğini Gösterdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’ın Çınar eyaletinde teröristlerin bomba yüklü vasıtayla düzenlediği saldırıda, ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar terör teşkilatıne tepkilerini dile getirdi.

Çınar Güvenlik Amirliği ile lojmanına terör teşkilatı PKK mensuplarınca düzenlenen bomba yüklü vasıtayla yapılan saldırıda ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor. Kimi vatandaşlar fazla zarar gördüğü amacıyla evlerini tahliye ederken, iş yerleri hasar gören esnaf da camlarını tekrar takıyor, etraf hijyenikliği yapıyor.

Vatandaşlardan Ö.A, patlama sebebiyle iki katlı evinde ikamet etmenin tehlikeli duruma gelmesi sebebiyle konutunu tahliye ettiğini söyledi.

Patlama olduğunda kendisinin evde bulunmadığını, hane halkının büyük bir gürültü duyduğunu, sonrasında kapı, pencere ve duvarların üzerlerine yıkıldığını açıklayan Ö.A, “Bir insanın evi yıkılınca ne düşünür? Evimiz başımıza yıkıldı. Ne diyelim” dedi.

“PKK’nın devamlı yaptığı halka zulüm niteliğindedir”

Esnaf V.Ö. de patlamayla evdeki camların tamamının kırıldığını belirtti.

V.Ö, “Bizim bu halimiz ne olacak? Buna bir deva düşünsünler. Biz ne yapacağız, nereye gideceğiz? Şu an insanların hepsi mağdur. Ekmek bulamıyorlar. Perişan olduk. Camlarımız iş yerlerimiz hepsi paramparça olmuş” dedi.

Esnaf M.Y. de patlamanın sonrasında sabah dükkanı açtıklarında tüm camlarının kırıldığını, eşyaların hepsinin döküldüğünü gördüğünü söyledi.

İşlerinin durma noktasına yaklaştığını ifade eden M.Y, şu biçimde devam etti:

“Bu eylemleri tasvip etmiyoruz. PKK’nın devamlı yaptığı halka zulüm niteliğindedir. Sürekli kepenk kapatma olayları… Esnaf fazla mağdur. Bu olayların bitmesini istiyoruz. Halkla, esnaf arkadaşlarımızla konuştuğumuzda hepsi aynı biçimde şikayetçi. Hepsi bu defa onlara oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Bekledikleri hizmeti görmediler. Oy verdiklerimiz bizim hakkımızı savunacaklarına bizi batırdılar.”