PKK Örgütüne Tepki Diyarbakır’lılardan

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’ın Çınar eyaletinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ilçe sakinleri hayat sürdürdükleri korku ve mağduriyeti anlatırken, teröre tepkisini dile getirdi.

İlçe Güvenlik Amirliği ile lojmanına dün gece bombalı vasıtayla yapılan saldırıda fazla sayıda ev, iş yeri ve kamu binasında hasar oluştu. Saldırının bilhassa Yeşil ve Gazi mahallelerindeki binalarda zarara sebep bulunduğu gözlendi.

Patlama sebebiyle İlçe Güvenlik Amirliğinin varbulunduğu sokaktaki birtakım evlerin duvarları yıkılırken, Kaymakamlık binasının da camları kırıldı. Saldırıda, Yeşil Camii’nin de camları kırılırken, caminin ortamında şarapnel parçaları bulunduğu gözlendi.

Valilikçe ilçeye gönderilen ekip yönünden hasar belirleme çalışmaları yapılıyor.

– “Büyük bir patlama sesi duyduk. Deprem oldu sandık”

Patlamada evi ve iş yeri zarar gören Selamiye D, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın elektrik kesintisine sebep bulunduğunu belirterek, evde büyük korku hayat sürdürdüklerinı söyledi.

“Büyük bir patlama sesi duyduk. deprem oldu sandık. Camlarımız kırıldı” diyen Selamiye D, iş yerinde de büyük hasar oluştuğunu belirtti.

Patlamanın şiddetiyle evlerinin yıkılacağı korkusu hayat sürdürdüklerina ilgi çeken Selamiye D, “Patlamadan sonra silah sesleri geldi. Mağduruz. Barış, barış diyorlar, hani barış? Yazık değil mi? İnsanlar ölüyor. Gece gündüz evimizde uyuyamıyoruz. Çocukları okula gönderemiyoruz. Artık bitsin bu olaylar” dedi.

– Evlerini tahliye ettiler

Patlamanın ortaya geldiği sokakta evi belirleme edilen Özgür A. ve ailesi, duvarları yıkılan evlerini tahliye etmek mecburiyetinde kaldı.

Özgür A, patlama ardından 2 katlı evlerinin duvarlarının yıkıldığını, bu amaçla evlerinden ayrılmak halinde kaldıklarını aktardı.

Akrabalarının evine geçici şeklinde yerleşeceklerini belirten Özgür A, “Patlama bulunduğu sırada evde 5 kişiydik. Duvarların bir alanı yıkıldı. Bu amaçla taşınıyoruz. Ev oturulacak gibi değil” ifadesini kullandı.

– “Bu vakası yapanları lanetliyorum”

Metin T. ise patlamanın yaşandığı anda uyumaya hazırlandıklarını bildirdi.

Patlamanın etkisiyle camları kırılan evlerinde büyük hasar oluştuğunu izah eden Metin T, “Patlamadan sonra çatışma başladı. Elektrik kesintisi olmasından dışarı fazla karanlıktı. Mermiler bize gelir diye korkudan dışarıya çıkamadık. Salona geçtik sabaha kadar ayakta bekledik” diye konuştu.

Evlerinin oturulamaz duruma yaklaştığını açıklayan Metin T, “Saldırı polise ya da bize yapılmış fark etmez. Ne olduysa siviller zarar gördü. Neredeyse ilçenin bütün evleri hasar gördü. Bu vakası yapanları lanetliyorum” ifadesini kullandı.

– “Polis de asker de sivil de ölmesin”

İbrahim Ö, patlama sesiyle uyur iken uyandığına işaret etti.

Patlama esnasında evin içini toz kapladığını, eşi ve 3 çocuğu ile yıkıntı altında kaldıklarını belirten İbrahim Ö, yaralanan eşi ve çocuklarının tedavisinin sürdüğünü ifade ederek, “Polis de asker de sivil de ölmesin. Ölüme karşıyız” dedi.