CHP’de Kurultay Çalışmaları Bitti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bugüne kadar 34’ü olağan, 18’i de inanılmaz olmak üzere 52 kurultay sağlayan CHP’de, 35. Olağan Kurultay amacıyla hazırlıklar tamamlandı.

Genel tercihler sebebiyle ertelenen kongrelerini 940 ilçe ve 81 ilde tamamlayan CHP’de, İstanbul’da Cemal Canpolat, İzmir’de eski Parti Meclisi (PM) delegesi Alaattin Yüksel, Ankara’da da sahip olunan başkan Adnan Keskin il başkanlığına seçildi.

Kongrelerde, genel başkan ve PM üyelerini seçecek bin 100 kurultay delegesi belirlendi. Genel başkanlığa adaylık amacıyla 120 delegenin imzası gerekiyor. Mevcut delege yapısı dolayısıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip çıkması düşük bir olasılık şeklinde değerlendiriliyor fakat genel başkanlık yarışında, CHP izmir Milletvekili Mustafa Balbay, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile eski CHP Milletvekili Umut Oran’ın da isimleri geçiyor.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu’nun, 16-17 Ocak’ta Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kurultay amacıyla çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı belirtiliyor.

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM listesi üstünde çalışan Kılıçdaroğlu’nun, mühim değişikliklere imza atacağı ifade ediliyor. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun, 10 isim hariç 60 kişilik PM’nin tamamını değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyor.

Daha hareketli teşkilat yapısı

Kılıçdaroğlu’nun oldukça hareketli bir teşkilat yapısı meydana getirmek üzere çalışmaların yoğunlaştırdığı belirtiliyor.

2018’e kadar bir tercih görülmemesi sebebiyle, bütün ağırlığını teşkilatlere vermeyi planlayan Kılıçdaroğlu’nun, hem ulusal hem de genel tercihlere iddialı bir teşkilat yapısıyla girmeyi amaçladığı ifade ediliyor. CHP’nin “oldukça aktif” bir yapıya kavuşturulması hedefiyle tüzük ve uygulama değişikliğine gidilmesi de öngörülüyor.

Gelecek sene içerisinde yapılması öngörülen bir “tüzük kurultayı” ile CHP Tüzüğü’nün kapsamlı bir biçimde ele alınacağı kaydediliyor.

CHP’de tüzük kurultayının sonrasında bir de uygulama kurultayının toplanması planlanıyor.Bu arada, kuruluşundan bugüne 11 kez büyük kurultay sağlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı da partinin 35. Olağan Kurultayı’nın sonrasında yeni genel başkanını seçecek.