Çay Ocakları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

            Çay kazanı modelleri tüplü çay kazanı, elektrikli çay kazanı, gazlı çay kazanı ve doğalgazlı çay kazanı olmak üzere 4 çeşitten oluşmaktadır. Bir çay ocağı; pleyt, ön pano, alt kaplama sacı, destek sacları, kontrol düğmeleri, rezistans, üst kazan kapak, iç/dış kazan, musluk takımı, termostat, fiş ve gövdeden oluşmakta.

Elektrikli çay ocakları ise piyasada en çok tercih edilen modeller arasında bulunur. Çay kazanlarında gümüş, pirinç, bakır ve paslanmaz çelik seçenekleri mevcuttur. Çay kazanı fiyatları her modelde değişiklik gösterir. Çay kazanı fiyatları modelin 1 ila 6 demlikli çeşitlerinin olması nedeniyle farklılık göstermektedir. Tek demlikli çay kazanlarının fiyatları en uygun olup, her tip iş yerinde kullanılan modeller arasındadır.

eaa8dfd6_e58b_48a4_a4e2_ce2cdcea7d03[1]

Çay kazanı satın alırken dikkat edilecek bazı önemli kriterler ise; servisi ve her daim yedek parça temini yönünden sıkıntı yaşamayacağınız kurumsal bir firma olmalıdır. Paslanmaz alanlar için 304 ve 430 gibi iki ayrı kalite standardına sahip olan çay kazanlarından 304 kalite tercih edilmelidir. Çay ocağı kazanları; öncelikle cihazın su haznesine su koymadan kesinlikle çalıştırmaması gerekir. Bu tarz bir durumda çay kazanı rezistans bölümü zarar görür.

Çay yapılacak olan su temiz ve kireç oranı düşük olmalıdır. İlk olarak çay kazanının hacmi kadar olan su doldurulmalıdır. Ayrıca çay kazanı yanında bulunan “pleyt” sayesinde cafe, restoran, büfe, iş yeri tipi yerlerde çay yapmak haricinde su da kaynatabilme seçeneğiniz de bulunmaktadır.