Süleyman Soylu Paris’e Gitti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün (OECD) “İşin Geleceği” forumu amacıyla Paris’e geldi.

Merkezi başkent Paris’te tespit edilen OECD Çalışma Bakanları toplantısı ve ardındannda düzenlenen “İşin Geleceği” forumuna katılan Soylu, basın mensuplarına görüşmelerini değerlendirdi.

Soylu, OECD ülkelerinin çalışma bakanlarının 2007 sonucunda yaşanan ekonomik krizde ve ardındannda yaşadığı tecrübeleri paylaştığı ve krizin çalışma hayatına nasıl yansıdığına yönelik bir çalışma toplantısı yapıldığını söyledi.

Toplantıda, ekonomik krizin etkilerinin yavaş yavaş ortadan kalkmasına binaen meydana çıkan yeni istihdam politikalarının tartışıldığını dile getiren Soylu, bu kapsamda ülkelerin kriz ardından yaşayacağı zorluklara yönelik problemlerin da masaya yatırıldığını kaydetti.

Soylu, toplantının ana ilişkisinin işgücü piyasasında kapsayıcılık bulunduğunu; bilhassa kadınlar, gençler, engelliler ve 55 yaş üstü yaşlıların ortamında bulunduğu kırılgan kümelerin istihdama dahil edilmesine dair düşünce alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Yapılan görüşmelerde ise, bilhassa 15-25 yaş arasındaki genç işsizliğiyle kırılgan kümelerin muhtemel bir ekonomik krizden etkilenmemesine dair alıncak önlemlerin üstünde durulduğuna vurgu yapan Soylu, bunun yanı sıra bir tehdit öğeyi şeklinde eşitsizlikler ilişkisinin da işlendiğine ilgi çekti.

Soylu, bütün bu mevzu başlıklarıyla alakalı Türkiye’nin çabaları ve geldiği noktaya dair meydana çıkardığı tabloyu da ifade ettiklerini ve 2002-2015 çalışma hayatına dair bir de sunum yaptıklarını söyledi.

Bakan Soylu “Son 1 senede 1 milyon iş gücünün çalışma hayatına katıldığını, küresel krizin etkili bulunduğu 2007-2015 tarihleri arasında 5 milyon şahsa istihdam sağlandığını ve bunun da bilhassa kırılgan gruplara dair uygulanan reformlarla yapıldığını anlattık” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, Avrupa’da hissedilen ekonomik krizden etkilenmediğine vurgu yapan Soylu, Türkiye’nin ekonomik kriz öncesinden ekonomik kriz ardındanna OECD ülkeleri arasında ve G20 ortamında istihdamını en fazla arttıran ülke bulunduğunu sözlerine ekledi.