Burcu Çetinkaya Aşirete Gelin Gitti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Tasavvuf eğitimi almak için gittiği Urfa’da evlenip bir çocuk sahibi olan Burcu Çetinkaya, Sabah gazetesine verdiği röportajda özel hayatına ilişkin bilinmeyenleri anlattı.

Tesettüre girdikten sonra hayatı tamamen değişen Çetinkaya “Başarılarınızın altında bu teslimiyet mi yatıyor?” sorusuna “Sabah gülümseyerek kalkmıyordum, sürekli ağlak vaziyetteydim. Bunun böyle olmaması lazımdı. Bunu sorgulamaya başladığımda bir şeyler değişmeye başladı hayatımda, çareyi teslim olmakta buldum” dedi.

İşte Burcu Çetinkaya ile yapılan o röportaj;

– Önce yarıştan başlayalım. Nasıl bir yarış oldu?

Bu yarışta yuvaya geri döndük. Dört sezon boyunca yarışıp uluslararası birçok başarıya imza attığımız Ford Ralli Sport Türkiye takımında yarıştık. Birincilik hedefimiz vardı, bu yarışta maalesef üçüncü olduk. Ama sonuçta iki kupa kaldırdık.

– Yine gözü kara mı yarışıyorsunuz? Anne olduktan sonra değişmedi mi durum?

Anne olduktan sonra otokontrol mekanizmaları gelişiyor. Ben gerçekten deliydim, az buz değil. Eski yarışlarıma bakıyorum, şimdiki aklım olsa yapmayacağım şeyler yapmışım ama hâlâ gözü karayım. Bu sadece annelikle değil, tecrübe ve yaşla da alakalı bir durum. Bazı insanlar, ‘Ben samimi bulmuyorum, bir gecede değişmez insan’ diyor. Ama bir gecede de değişir insan. Ben kimseyi yargılamam.

– Başörtüsüyle yarışmanın herhangi bir zorluğu var mı?

Hayır, hiç zorlayıcı olmuyor; aksine tesettürle yapacağınız en rahat sporlardan biri. Çünkü zaten tesettürlü olmasanız bile rallide adeta tesettüre girmek zorundasınız. Tulumun içinde bile içlik var düşünün. Bu sporda rahatlıktan çok güvenlik önemli.

– Yarışçı duygusu, kazanma hırsı çocukluktan mı?

Evet, bende hep vardı. Basketbolda da, voleybolda da, kayakta da yarışmayı sevdim. Ne yaptıysam hep yarıştım. Satranç oynadım satrançta da yarıştım.

– Yenilgiye tahammülünüz var mı peki?

Yenilgiyi sevmiyorum ama öğrendim yarışırken. Çünkü yenilgiyi öğrenmeden yenmeyi öğrenemiyorsun. Yenilgiyi asla kabul etmedim ama yenildiğim zaman nedenini bulmaya çalıştım.