Bozkı: “Huzur Olduğunda Güzel Ülkeyiz”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “64’üncü hükümet vazifeye başlar başlamaz cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş kadar çabukluk içerisinde tüm vaatlerini yerine getirmeye başladı. Milletimiz aslında bundan fazla memnun oluyor” dedi.

Bakan Bozkır, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, bugün detaylı programlara katıldığı kente Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yaklaştığını belirterek, AK Parti hükümetlerinin Türkiye’ye tanıttığı hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini, YHT’nin de bu hizmetlerden biri olduğunu bildirdi.

Seçimlerin sonrasında kendilerine büyük bir mesuliyet yüklendiğini izah eden Bozkır, şu şekilde devam etti:

“Çünkü aslında Türkiye, cumhuriyet tarihinin en kuvvetli noktasında. Tüm çevremizde ateşler varken, tüm dünyada ekonomik kriz varken, çoğu ülkede işsizlik yüzde 20’nin üzerindeyken, Türkiye Cumhuriyeti bilhassa AK Parti iktidarları döneminde tarihinin en büyük ekonomik standardına ulaştı. Şimdi tüm amacımız bunu oldukça da ileriye götürmek. ‘İleriye götürmek’ derken 3’e katladığımız rakamları yine ikiye üçe katlamak. 2 trilyon dolar milli gelirden, 25 bin dolar şahıs başına milli gelirden, 500 milyar dolar ihracattan bahsediyoruz.”

– “Huzur içerisinde fazla şık bir ülke olmaya adayız”

Türkiye’nin ileriki senelerde her alanda dünyaya numune olacağını altını çizen Bakan Bozkır, şu değerlendirmelerde bulundu:

“64’üncü hükümet vazifeye başlar başlamaz cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş kadar çabukluk içerisinde tüm vaatlerini yerine getirmeye başladı. Milletimiz aslında bundan fazla memnun oluyor. Bugün eriştiğimiz noktaya yakışmayan, bir askeri darbenin yıllardır yaşam sürdürmek zorunda bıraktığı anayasanın da değiştirilmesiyle, Türkiye’nin tüm esasları dayanıklı taşlar üstüne oturmuş, geleceğe güvenle bakan insanların birbirine sarıldığı, huzur içerisinde fazla şık bir ülke olmaya adayız. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir haz duyuyoruz. Geleceğe de sizlerle birlikte yürüyeceğiz.” AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü de ziyaretinden ötürü Bakan Bozkır’a teşekkür etti.