Müezzinoğlu: “Başkanlık Sisteminde Israrcıyız”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bakan Müezzinoğlu, anayasa çalışmaları ile alakalı olarak, “Yılın ilk günlerinde ümitsiz bir cümle söylemek yerine, güzel niyetimiz var, onları da güzel niyetli kabul ediyoruz. Temel mevzu başlıkları belli. İyi niyet varsa, çözüm kolay” dedi.

Müezzinoğlu, mevzuşmasına şu biçimde devam etti:

“Bu ulusin iradesiyse, egemenlik kayıtsız koşulsun ulusinse bunun gereğini uygulamak lüzumir. Ama şimdi ‘başkanlık diyorsanız önümüzden geçmeyin’, ‘zinhar bunu tartışmayız’ diyorlar. Peki cumhuru kaale alan bir anlayışta niye alamıyorlar onu da anlamakta zorlanıyorum. Dolayısıyla bu ülkenin eğer cumhuru, cumhurbaşkanını seçiyorsa sistemi buna göre adapte etmek zorundayız.”

“Başkanlık sistemini Türkiye kesinlikle başarabilmeli”

“Başkanlık sistemini Türkiye kesinlikle başarabilmeli” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Bunu başarırsa bu ülke 2023 vizyonuna kuvvetli yürüyüşü yapabilir” ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, “RAhmetli Özal döneminde Başkanlık Sistemi gündeme geldiği vakit de belirli zor odakları ya da belirli köşeler, o gün ne yazdıysa fotokopi kağıdı koyun bugün benzerini yazıyorlar” olarak mevzuştu.

O vakit da ulus adına mevzuşanların “Başkan fanidir, ulus bakidir” dediğini anımsatan Müezzinoğlu, bugün Özal’dan “rAhmetli” diye bahsedildiğini belirtti. Müezzinoğlu, “O gün bunu başarmış olsaydı, bugün Türkiye değişik bir yerde olacaktı. Şimdi getirdikleri nokta ‘Recep Tayyip Erdoğan kendisi amacıyla istiyor…’ Millet seçerse olacak, seçmezse olmayacak. 57 milyon seçmeni bulunan bir ülkedeyiz. 57 milyon seçmenin 25 milyonunun en azından oyunu alacak ki… Bunu kalkıp da kişiyle tartışmanın bir şeyi yok” ifadesini kullandı.

“Türkiye’nin kuvvetli bir devlet olmasını istemeyen bir yapı var”

Terör olaylarına da değinen Sıhhat Bakanı Müezzinoğlu, “Türkiye’de lüzum içeride lüzumse dışarıda Türkiye’nin kuvvetli bir devlet ve iddialı bir ulus olmasını istemeyen bir yapı var. Bu yapı 150 senedir bu ulusle uğraşıyor. Bu ulusin birlik ve beraberliği, kuvvetli bir tarihi geçmişinden gelen uygarlık zihniyeti ve dinamikleriyle kuvvetli bir devlet olmasını istek etmeyen yapılar var” dedi.

“Karşımızda sanal bir yapı var”

“Demokratik Toplum Kongresi, ilk önce bu tür bir kuruluşun bir meşru zemini var mı? Ben açıkçası bunu merak ediyorum, bir dernek midir? Bilmiyorum” ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

“Demokratik Toplum Kongresi, kongreyi yapan hangi statüye göre yapıyor? Bir vakıf mı, bir dernek mi, bir siyasi parti mi ve hangi statüde ve biz bu statüyü neye göre kabul edeceğiz ve neye göre tartışacağız. Aslında bizim karşımızda sanal bir yapı, biçim var.”

“Buradaki dert, 2023 vizyonuna yürüyüşü engellemek”

Müezzinoğlu, “PKK olaysi, Kürt kökenli vatandaşlarımızın hak ve hukukunu savunan, arayan bir olay değil. Buradaki dert, bu ulusin 2023 vizyonuna yürüyüşünü engellemek ya da büyük hayallerden vazgeçmesini sağlamak amacıyla birilerinin planladığı, birilerinin de maşa olarak kullanıldığı bir olaydir” diyerek şu biçimde mevzuştu:

“Bu uluse hatalı yapan, bu ulusin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen, bu uluse ‘özerk bölge ya da öz idare ya da kanton” gibi cümleleri mevzuşan, buna destek veren, bunun gerisinde duran kim varsa devletin de ulusin de Hükümetin de kudret eli bunun üstesinden ileriki güce sahiptir.”

“Yerli aşı süreci ile alakalı sözleşmeyi imzaladık”

Müezzinoğlu, 31 Temmuz 2015’te yerli aşı süreci ile alakalı sözleşmeyi imzaladıklarını belirterek, 4 senenin sonucunda da bütün aşıların Türkiye’de üretilecek noktaya geleceğini söyledi.

“İstikrar varsa hedefleri planlayabilme kuvveti var”

Bakan Müezzinoğlu, “Türkiye’nin tek bir şeye lüzumsinimi var. Ben, Sıhhat Bakanıyım. ‘Sıhhat Bakanı olarak neyi istiyorsunuz?’ derseniz, sıhhatli bir demokrasgüzel, sıhhatli bir milli iradeyi istiyorum. Sıhhatlı bir ulusin hak ve hukukunu koruyan bir zihniyeti istiyorum. Bu varsa devamlılık var; devamlılık varsa Türkiye’nin hedeflerini planlayabilme kuvveti var” olarak mevzuştu.

Akraba dışı vericiden organ nakli mevzusu

Akraba dışı vericiden organ nakli ile alakalı olarak, kararı verecek bulunanın Bilim Kurulu olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Buna Sıhhat Bakanlığı, Adalet Bakanlığı karar veremez, hukukçular da karar veremez. Burada, Bilim Kurulları ve Etik Komisyonlar karar sunar ve yetki onlardadır. Bununla alakalı meşru planlama lüzumiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Sıhhatçıya harp içerisinde bile katiyen ateş edilmez”

Sıhhat Bakanı Müezzinoğlu, sıhhatçıya harp içerisinde bile katiyen ateş edilmeyeceğini belirterek, “Burada, hastanemize roketatar var, 112’lere molotofkokteyli, roketatar var. Direksiyon başında öldürme var. Dolayısıyla tedbiri ne kadar alırsanız alın ihanet, hainlik, insanlık dışı tuzaklar ister istemez bizi zorluyor. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz” dedi.

“Zırhlı ambulans sürecine geldik”

Zırhlı ambulans sürecine gelindiğini bildiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“3 zırhlı aracımız bu hafta teslim edilecek. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’e bunları teslim edeceğiz, 12 tanesinin imalatı devam ediyor. Onu da önümüzdeki bir iki ay içerisinde teslim alacağız. Tüm nitelikler sıhhat hizmeti sunma adına, zırh cam, kurşun geçirmez.”