Barış Manço 73. doğum gününde anıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğince (İKOD), dernek otoparkında gerçekleştirilen “Barış’la Nice Yıllara” isimli etkinliğe, Barış Manço’nun ailesi, sanatçılar ve Manço’nun hayranları katıldı.

Etkinlikte basın mensuplarına açıklama yapan Lale Manço Ahıskalı, çok heyecanlı olduklarını belirterek, “Bu arabaları burada toplamak, Barış’a en büyük doğum günü hediyesi oldu. Onun eksikliğini hissetmiyoruz. Çünkü gerçekten o kadar çok beraberiz ki sevenleriyle. Bize duygularını çok güzel anlatıyorlar. Belki cismen değil ama o hep içimizde, yanımızda, aramızda” dedi.

Barış Manço’nun büyük oğlu Doğukan Manço, babasının şarkılarının genç nesillerin ağzından düşmediğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Bu nasıl bir sevgi, nasıl bir vefadır? Bizi ailece yıllardır ayakta tuttu. Babamızın bindiği arabaların arasındayız. İnşallah bir gün hepsi bir araya gelir. Bu arabalara tek başına değil de babayla binmenin keyfi başka oluyor. Zaman geçtikçe özlem artması mıdır, sevginin yeni nesillerde büyümesi midir bilmiyorum ama babamız gittikçe daha çok anılır hale gelmeye başladı.”

Sanatçının küçük oğlu Batıkan Manço, babasını tanımayan çocukların da Barış Manço’yu sevdiğini aktararak, “Bir anda arabaları görünce nefesimiz kesildi. Biz daha doğmadan önce olan arabalar. Kara rağmen burada bir arada bulunmak da bizler için ayrı bir onur, ayrı bir gurur” diye konuştu.

– “Barış’la Nice Yıllara’ ismini verdik”

Kurtalan Ekspres’in kurucularından Celal Güven, Manço’yla çalışmanın onur verici olduğunun altını çizerek, “30 yılı aşkın beraberdik. Çok güzel anılarımız var. Hele bu arabalarla daha da güzel anılarımız var. Bütün turnelere bu arabayla çıkardık. Bütün müzik aletlerini alırdı. Herkes şaşırırdı bu aletleri bu arabaya nasıl sığdırıyor diye. İyi günlerimiz, kazalarımız, arızalarımız oldu ama çok hoş yıllar geçirdik bu arabayla” ifadelerini kullandı.

AA muhabirine açıklamada bulunan İKOD Başkanı Serkan Okay, Manço’nun vasiyeti üzerine, onu doğum yıl dönümünde andıklarını söyledi.

Okay, Manço’nun gönüllerde yaşamaya devam ettiğine dikkati çekerek, şunları aktardı:

“Ülkemizin barışa ihtiyacı olduğu bir dönem. O yüzden ‘Barış’la Nice Yıllara’ ismini verdik. Umarız Barış abinin manevi huzurunda bugün güzel bir kutlamanın yanı sıra ülke barışına da katkımız olur. Barış Manço önemli bir isim müzik dünyamız için. Bugün, Kurtalan Ekspres’i turnelere çıkaran 49 model Desoto aracın yanı sıra bizzat sahip olduğu 67 model Ford Mustang aracı getirdik. Buna ev sahipliği yapmak çok mutluluk verici.”

Etkinlikte, Barış Manço’nun yıllarca kullandığı 67 model klasik aracı, üzerinde kostüm, gitar gibi özel eşyalarıyla birlikte, ilk defa sevenleriyle buluşturuldu. “Full Aksesuar” isimli müzik grubunun, Barış Manço şarkılarından oluşan repertuvarlarıyla sahne aldığı etkinliğin sonunda, Manço’nun ailesi, arkadaşları ve İKOD üyeleriyle birlikte, Manço için hazırlanan doğum günü pastası kesildi.

Barış Manço, 2 Ocak 1943’te İstanbul’da doğmuş, 1 Şubat 1999’da geçirdiği kalp krizi sonucu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.