Bankalar Gençlere Destek Olacak Fikir Kredisi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’nin istihdam seferberliği mücadelesine bankacılar da inandıkları projeyi teminat kabul ederek katılıyor. Hemen her sektörden gelen fikirleri bir süzgeçten geçirip başarılı olacağına inandıkları projelere katkıda bulunan bankacılar, geleceğin de gençlerde olacağını söylediler. Burganbank Genel Müdürü Murat Dinç, çok şubeli bankaların bu konuda gençlerin önünü açtığını aktardı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de 30’dan fazla genç fikre bugüne kadar 200 milyon lira kredi sağladıklarına dikkat çekti.

BUGÜNÜN GİRİŞİMCİSİ YARININ PATRONU

Konu ile ilgili Yeni Şafak Gazetesi’ne değerlendirme yapan bankacılardan Denizbank Genel Müdür Hakan Ateş, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu söyledi. Nüfusun yarısına yakınının 30 yaş altı gençlerden oluştuğunu belirten Ateş, “Genç işsizlik oranlarındaki artışın önüne geçmek için birçok model bulunuyor. Biz Denizbank olarak fikri olan gençlerimizin fikirlerine bugüne kadar kredi desteği sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Kredi Garanti Fonu’nun bir bölümüyle de fikri olan gençleri desteklemeyi sürdüreceğiz. Gençler kendi işlerini kurup geliştirdikçe yeni istihdamlar oluşturuyor” diye konuştu.

KADINLARI DESTEKLİYOR

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise Türkiye’nin tasarruf oranının artması için kadınların iş hayatında olması gerektiğini vurguladı. Gençlerin fikirlerini önemsediklerine de değinen Leblebici, “35 bin girişimciye kredi verdik ve her biri başarılı birer KOBİ oldu” dedi.

HEDEF KİTLE GENÇLER

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da gençleri radarına aldıklarını söyledi. Bugüne kadar yeni fikirlere çok fazla odaklanılmadığını belirten Aydın, “Gençler ne kadar desteklenirse ve önleri açılırsa ekonomiye de katkıları o denli büyük olur. Biz de bu nedenle önümüzdeki süreçte yeni fikirlere de destek olacağız” dedi. Aydın, genç patronların çarpan etkisiyle istihdamı da artıracağını vurguladı. (Yeni Şafak)