Bankalar Emekli Promosyon Ödemeleri İçin Yarışıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mevduatı artırma çabaları doğrultusunda bireysel bankacılıkta artan rekabet, sektörde yeni promosyonları beraberinde getirirken, bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda emekliler yeni hedef kitle oldu.

EMEKLİLER BANKACILIK SEKTÖRÜ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Geçen yıl sisteme yeni dahil olanlarla birlikte emeklilere, bankacılık kanalıyla 152 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. Öte yandan geçen yıl sonunda bankacılık sektörü toplam mevduatı 1 trilyon 260 milyar TL seviyesindeydi. Bu da emeklilere bir yılda ödenen maaş tutarının, toplam mevduatın yaklaşık yüzde 12’sine denk geldiğini gösterirken, emeklilerin sektör için önemini de ortaya koyuyor.

EMEKLİLERİ ÇEKMEK İÇİN ÇOK ÇEŞİTLİ HİZMETLER SUNUYORLAR

Bu kapsamda emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi için çalışmalarını sürdüren hükümet, bir an evvel bunun neticelenmesi için uğraşıyor. SGK yetkilileri ve bankacılık sektör temsilcileri de konuyla ilgili görüşmelerini devam ettiriyor.

Tüm bunlar sonucunda “Emekli Bankacılığı” alanında rekabetin hız kazandığı görülürken, bankalar; emeklileri kendi müşterileri yapmak için uygun kredi faiz oranları başta olmak üzere, hesap işletim ücreti almama, ücretsiz havale, kredi kartı kampanyalarında yararlanma, bonus gibi hizmetler sunuyor.

artik-bankalar-emeklinin-kapisinda-kuyruk_x_8590855_3039_z3[1]

“EMEKLİLERDEN HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ALINMIYOR”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, banka olarak emekli maaşını Ziraat’ten alan müşterilere geniş şube ve ATM ağıyla hizmet verdiklerini söyledi.

Toplam 4,7 milyon emekli maaş müşterilerinin, ATM’lerden maaş tutarlarının tamamını tek seferde ücretsiz olarak çekebildiklerini aktaran Çakar, müşterilerin emekli maaş hesapları için “Hesap İşletim Ücreti” ödemediklerini ifade etti.

“BİRÇOK FARKLI SEKTÖRDE İNDİRİM KAMPANYALARI OLUYOR”

Çakar, şunları kaydetti: “Müşterilerimiz kendilerine özel kredi faiz oranlarından faydalanabiliyor ve maaş ödeme dönemleri doğrultusunda aylık veya 3 ayda bir taksit ödeme seçeneklerinden kendilerine uygun olanı seçebiliyor. Ayrıca, kendilerine verdiğimiz değeri onlara her daim gösterebilmek adına oluşturduğumuz Emeklinin Artısı Ziraat’te müşteri sadakat programıyla da birçok farklı sektördeki indirim kampanyalarından yararlanabiliyor. Emeklinin Artısı Ziraat’te sadakat programı kapsamında, bankamız iştirakleri Ziraat Hayat ve Emeklilik, Ziraat Sigorta ve Ziraat Yatırım şirketlerinden avantajlı ürün ve hizmetlerden, diğer taraftan ülkemizin önde gelen şirketleri ile emeklilerimize özel düzenlenen kampanyalardan faydalanılabiliyor.”

“BİRÇOK YENİLİKÇİ HİZMET EMEKLİLERİMİZİ BEKLİYOR”

DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark ise emekli bankacılığında yaptıkları çalışmalarla sektöre hep yön veren banka olduklarını dile getirdi.

İnsan odaklı hizmet anlayışlarının arkasındaki en kıymetli yapı taşını, “temas edilen kitlelerin hayatına değer katma” ilkesinin oluşturduğunu belirten Özark, “Emeklilerimize ‘Hürmetlerimizle’ yaklaşımını benimseyen bankamız çatısı altında büyüklerimizin hayatını Deniz’de güzel kılmak öncelikli arzumuz. Bu kapsamda birçok yenilikçi hizmet emeklilerimizi bekliyor.” dedi.

“EMEKLİLERE 692 ŞUBEDEN ÖNCELİKLİ HİZMET”

Özark, Türkiye’deki 692 şubeden öncelikli hizmet alabilen emeklilerin, 4 bini aşkın DenizBank ve PTT ATM’lerinden ücretsiz para çekme ve hesap bakiyesi sorgulama işlemi yapabildiğini ifade etti.

Emeklilerin, maaşlarının bulunmadığı diğer şubelerden de aylıklarını herhangi bir ücret ödemeden çekebildiklerini anlatan Özark, “Taşıt ve konut kredilerinde indirimli faiz oranları, başka bankalardaki kredi borçları için özel taksit ve vade avantajlarından faydalanıyor, uzun yıllar çalışıp biriktirdiği birikimlerine ise özel mevduat faiz oranıyla daha fazla değer katabiliyorlar. Ayrıca marka iş birlikleriyle emeklilerimiz bir çok indirim kampanyasından faydalanabiliyor.” diye konuştu.

“EMEKLİLERE ÖZEL KREDİ KARTI”

Özark, Türkiye’de sadece emeklilere özel tasarlanmış ilk kredi kartı olan “Emekli Bonus” ile onlara birçok ayrıcalık sunduklarından bahsetti.

Anlaşmalı üye iş yerlerinden indirimli alışveriş yapan emeklilerin elektrik, su, doğal gaz ve telefon faturalarına dönemsel kampanyalarla indirim kazanabildiklerini söyleyen Özark, “Ayrıca eczane, market ve benzeri harcamalarında indirim fırsatları ve tesisat arıza, çilingir, cam kırılması gibi asistans hizmetlerinde de faydalanabiliyor.” dedi.

“AKBANK’TAN EMEKLİLERE 300 TL CHİP PARA”

Müşterilerin ihtiyaçlarına uygun hizmetleri kolaylıkla sunmayı ilke olarak benimseyen Akbank, müşterisi olsun olmasın, maaşını taşıyan tüm emeklilere özel avantajlar sağlıyor.

Akbank’ın kampanyasına katılan emekliler, 300 TL değerinde chip-para kazanıyor. Bu kapsamda emeklilerin Neo kartına, maaşın Akbank’a yatmaya başladığı aydan bir sonrakinden itibaren 6 ayda bir 50 TL olmak üzere 6 seferde toplam 300 TL değerindeki chip-para yükleniyor. Ayrıca, maaşını Akbank’a taşıyan emeklilerden hesap işletim ücreti alınmazken, havale işlemleri ve şube dışı kanallardan yapılan tüm EFT’ler de ücretsiz olarak sunuluyor.

İŞ BANKASI’NDAN EMEKLİ PAKETİ

İş Bankası, birikimlerini vadeli hesapta değerlendirmek isteyen veya finansman ihtiyacı duyan Emekli Paketi müşterilerine, hem mevduatları hem de ihtiyaç kredileri için özel faiz oranları sunuyor. Banka, kredi kartlarını kullanan Emekli Paketi müşterilerine, emekli maaşını aldıkları ayı izleyen ayda tek sefere mahsus 50 TL değerinde “Hoş Geldin MaxiPuanı” hediye ediyor.

Emekli Paketi müşterilerine sunulan ayrıcalıklar arasında, en az bir fatura talimatının bulunması durumunda İş Bankası kredi kartıyla yapılan aylık alışveriş tutarı üzerinden kazanılan MaxiPuan’ın yüzde 20’si kadar ekstra MaxiPuan hediye edilmesi de yer alıyor. Ayrıca emekli maaşlarının yattığı vadesiz hesaptan hesap işletim ücreti alınmazken, kredi kartı ve ek kartlardan da yıllık ücret tahsil edilmiyor.

HAVALELERDE ÜCRET MUAFİYETİ

Yapı Kredi, tüm emekli müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik bankacılık hizmetleri geliştirmeye devam ediyor. Yapı Kredi, Emekli Bankacılığı kampanyası kapsamında, 3 yıl boyunca maaşını Yapı Kredi’den almayı taahhüt eden SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı’ndan emekli müşterilerine 300 TL Worldpuan ve ücretsiz Medline Sağlık Hizmeti hediye ediyor.

Bunun yanında kampanyadan bağımsız olarak sunulan Emekli Paketi ile müşteriler maaş hesapları için hesap işletim ücreti ödemiyor. Emekliler internet şubesi, telefon bankacılığı, mobil şube ve ATM’lerden yapılan havalelerdeki ücret muafiyetine ek olarak ücretsiz düzenli ödeme imkanından da yararlanabiliyor.

Müşteriler nakit ihtiyaçlarını Yapı Kredi ATM’lerinden 3 bin TL’lik günlük para çekme limitiyle karşılayabiliyor. Ayrıca ihtiyaç duyduklarında avantajlı koşullarda bireysel ihtiyaç kredisi kullanabiliyor.