Backlink Kavramı Hakkında Yapılan Araştırmalar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Backlink, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu linklerin adıdır. Türkçe anlamı geri link demektir. Bir sitenin sizin sitenize yapmış olduğu siteye verdiği linkler olarak tanımlanan bu kavram alınmadan önce hedef kitle belirlenmeli, standartlar artırılmalı, sayfa içerikleri ve bilgileri düzenlenmeli, geliştirilmeli vs… gibi işlemler yapılmalıdır.

Kaliteli backlink alımı ile ziyaretçilerin arama motorlarında siteyi daha çok ziyareti söz konusu olmaktadır. Böylelikle büyük bir hız ile index alımı sağlanmaktadır. Link alımı yapıldıktan sonra istenilen her zaman içinde site içinde yeni sayfalar oluşturulabilmekte ve site içeriği zenginleştirilerek gücü ve potansiyeli artırılmaktadır. Böylelikle her kesimin dikkatini çeken sitelerin arama motorlarında yer alması sağlanmaktadır.

Backlink İle Özgün Kaliteli Siteler

Türkçe’ye günümüzde İngilizceden türeyerek gelen backlink, tanıtım yazısı yayımlanarak da rahatlıkla alınmaktadır. Üst düzey bir siteye ve daha çok ziyaretçiye hitap edilmek isteniyorsa kaliteli backlink tercih edilmelidir. Böylelikle sitenin uzun vadede arama motorlarında yer alması sağlanmaktadır. Oluşturulan her türlü yeni içerik ile zenginleştirilen siteler arama motorlarında yer alan diğer birçok sayıdaki sitelere oranla çeşitliliğe sahip olarak aktarılmaktadır.

Bir web sitesinin başka bir siteye eklenmiş olduğu arama motorlarında “link:www……” şeklinde arama yapıldığında verilen linklerin olduğu anlaşılmaktadır. Backlink verilen siteler, arama motorlarının genel mantığı olan bir site başka siteye link vermiş ise o site daha güvenilir ve iyi bir sitedir mantığına verilen en güzel cevapları içinde barındırmaktadır.

Backlink İle Kazanılan İçerikler

Backlink, kendi içinde sosyal linkleme, dizin, forum tanıtımı, wikipedia tanıtımı, dimoz, footer link çıkışı vs.. gibi çeşitli alt sınıflara ayrılmaktadır. Bu çeşitlilik sitelerin içeriklerinin artırılmasına ve bilgi ile düzenlenen sayfaların zenginleştirilerek ziyaretçilere aktarılmasına olanak sağlamaktadır. Zamanla artış gösterilen site sayısında belirli bir sınırı kabul etmek ancak var olan site içeriklerinin uygunluğu ile sağlanmaktadır.

Diğer sitelerin yapmış olduğu sitelere backlink vermesi her zaman için sitelerin daha kaliteli ve iyi bir potansiyele sahip olduğu anlamına gelmemektedir. Aynı zamanda sitede yapılan her türlü değişikliğin ve verilen reklamların uygunluk derecesi de bir kriter olarak belirli rol oynamaktadır.

Sanal Ortamlarda Verilen Çeşitli Linkler

Sanal ortamlar içerisinde gün geçtikçe artan ve gelişen siteler artık kalite ve görselliği içinde barındırarak daha çeşitli bilgilerle müşterilere sunulmaya başlanmıştır. Göze hitap etmesinin yanında bilgilerin yenilikçi olması her kesimin ilgisini çekmektedir. Bu durum yaratılan ortamların sanal ortam içerisinde yer almasını sağlamaktadır.

Gün içerisinde binlerce hatta milyonlarca sayıdaki siteler ile sanal ortam zenginleştirilmektedir. Ancak güvenilir sitelerin bu siteler içinde kaybolmasını önlemek içinde sitelere verilen backlinkler ile kalitesel farklılıklar sağlanarak daha çok sayıda ziyaretçi sayfaya çekilmeye çalışılmaktadır…