Babadağ’da 100 Bin Uçuş Hedefi Aşıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Babadağ’ın işletmeciliğini yapan Fethiye Güç Birliği Şirketi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin dünyanın en iyi hava sporları merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Uçuş sayılarında 2015’te önceki yıla göre yüzde 31’lik artış yaşandığına dikkat çeken Arıcan, “Babadağ 12 ay uçuş yapılabilen bin 200 kotundaki pistiyle Avrupa’nın bir numaralı hava merkezi olma yolunda ilerliyor. 2016 yılında da bu sayı artmaya devam edecek. Artık tamamen 12 ay turizm yapılabilen, 12 ay uçulan, Türkiye’de bilinen ve markalaşan bir ilçe haline geldik” dedi.

Turizmci Ramazan Gümüşhan ise 2016’da Uzakdoğulu turistlere yönelik çalışma yapmak gerektiğini kaydetti. Çin, Japonya, Güney Kore’de güçlü bir pazar oluşturulabileceğini vurgulayan Gümüşhan, “Bunun üzerinde odaklanırsak ciddi bir gelecek olduğunu düşünüyorum. Hatta iddia ediyorum Uzakdoğu pazarı 5 yıl sonra ülkemizde, özellikle bölgemizde ikinci büyük pazar haline gelecek” diye konuştu. Bünyesinde 4 pist bulunan Babadağ’da, 2014’te 92 bin 494, geçen yıl ise 121 bin 585 uçuş gerçekleştiği bildirildi.