Duygun Yarsuvat’tan Birlik ve Beraberlik Çağrısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndaki toplantıya, kulüp diğernı Dursun Özbek, idare kurulu üyeleri ve divan kurulu üyeleri katıldı. Divan Kurulu toplantısında Tüzük Tadil Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, bir sunum gerçekleştirdi.

Gündem maddeleri evvel söz alan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, son zaman eski diğernların ve üyelerin basında yer alan açıklamalarını eleştirdi.

Sarı-kırmızılı kulübün kendisine özgü yazılı olmayan kuralları olduğuna vurgu yapan Özyalçın, “Son zamanlarda herkezin bildiği ve tanıdığımız Galatasaraylıların görsel ve yazılı medya yolu ile eleştirilerini idrak etmiş değilim. Şu zamanlarda Galatasaray’ın içerisinde tarz ve üslup sorunu olduğunu görüyorum. Galatasaraylı, eleştirileri yaparken, demokratik yollarla seçilmiş diğernına kullanacağı üslubuna ilgi etmek mecburiyetindedir” diye mevzuştu.

Cengiz Özyalçın, Galatasaray camiasının güç zamanlarda kenetlenmesi ve birleşmesi gerekliliğini dile getirdi.

– İrfan Aktar’dan Adnan Polat’a sert eleştiri

Toplantı evvel açıklama yapan Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, sarı-kırmızılı kulübün eski diğernlarından Adnan Polat’ın basında yer alan açıklamalarını eleştirdi.

Polat’ın beyanlarında hadiseleri ve hususları eksik, hatalı, doğrultulu ve gerçeğe aykırı biçimde aktardığını ileri süren İrfan Aktar, “Eski diğernlardan Adnan Polat, detaylı üyelerimizi ismen zikredip, bu şahısleri ufak düşürecek, rencide edecek ifadeler kullanmıştır. Pek fazla vakası ve mevzuyu, eksik, hatalı, doğrultulu ve hakikate aykırı biçimde ifade ederek, kamuoyunu hatalı yönlendirildiği düşüncesi taşıyorum. Umarım bu beyanları 5 sene içerisinde birtakım mevzu ve şahısleri hatalı hatırlamaktan ileri gelsin. Aksi taktirde pek fazla şahıs kendisine fazla ağır yanıtlar vererek, Galatasaray diğernlık haysiyetunu zedeler” ifadelerini kullandı.

Aktar, Adnan Polat’ın kendisiyle alakalı açıklamalarına yanıt vermeyeceğini belirterek, “Bu tür bir tartışmanın Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı’na yakışmayacağını düşünüyorum. Mevlana’nın fazla tanınan ‘her söze verecek cevabımız vardır’ tekerlemesinin devamını (ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye) söyleyerek, olağan dışı diğernlıktan ayrılmak mecburiyetinde kalan Sayın Adnan Polat’ı rencide etmek istemem. Adnan Polat, Galatasaray belgelerinde 33. diğern olarak kayıtlıdır. Kendisine Galatasaray markasını zedeleyecek, kulübün haysiyet ve saygınlığına zarar verecek açıklamalardan uzak durmasını tavsiye ederim” diye mevzuştu.

Adnan Polat’ın mağduriyet şikayetlerinden vazgeçmesi gerekliliğini dile getiren İrfan Aktar, şunları kaydetti:

“9 Mart 2011’de olağan divan toplantısında söz alan üyelerin büyük kısmı, idare zaaflarının ortadan kaldırılması amacıyla gereken işlere ait teklif, tavsiye ve eleştirileri dile getirmişti. Sayın Adnan Polat hali anlamamakta ısrar etti. Bu tutumunu genel kurulda da sürdürdüğü amacıyla idari anlamda ibra olmayarak, diğernlıktan ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Bu amaçla 9 Mart 2011 tarihli divan kurulu zaptını yine yine okuyarak, basında genel kurulu da suçlayarak, mağduriyet şikayetlerinden vazgeçmesini tavsiye ediyorum. Her birimizin bildiği bir halk deyimi vardır, ‘Kendi düşen ağlamaz’ diye. 9 Mart 2011 tarihli divan kurulunda diğerna düşmemesi amacıyla bütün ikaz ve tavsiyeler yapılmıştı. Bu amaçla şimdi Sayın Polat’ın mağdur olduğunu ifade etmesi ve bu mevzudan dert yanması gereksizdir. Bu, hem kulübe hem de diğernlık makamına zarar vermektedir.”

Asılsız şikayetlerin 110 senelik Galatasaray markasını zedelediğini öne süren Aktar, “Elinizde yeterli bilgi ve belge olmadan insanların alnına ‘hırsız’ damgası vurmak, haysiyet kırıcı ve Galatasaray etiğine aykırı bir davranıştır. Eski diğern, yönetici, divan delegesi, üye ya da taraftar… Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu beyanlar, 110 senede inşa edilen Galatasaray markasını zedelemektedir. Elinde belgesi bulunan getirsin hem kulüp içerisinde tahkîkat başlatalım hem de yargıya aktaralım” diyerek sözlerini tamamladı.

– Duygun Yarsuvat’tan birlik ve beraberlik çağrısı

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, camiada yaşanan tartışmalara değinerek, birlik davetinde bulundu.

Toplantıda söz alan Yarsuvat, eski diğernlar Adnan Polat ve Ünal Aysal’ın birbiri ile alakalı açıklamalarına değinerek, “Her gazeteyi açışta, her televizyon düğmesine basışta Galatasaray ile alakalı olumsuz haberler görüyorum. Bunun nedeni biziz. Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Bir diğern çıkıp, Galatasaray ile alakalı sözler sarf ediyor. Sonrasında diğer bir diğern çıkıp, onun ile alakalı olumsuz sözler sarf ediyor. Galatasaray’ı bu biçimde götüremeyiz. Galatasaray, bu biçimde başarıya ulaşamaz” olarak görüş belirtti.

Camianın değişik sıfatlarla bölündüğünü dile getiren sarı-kırmızılı kulübün eski diğernı, şunları aktardı:

“Tartışmalar öyle duruma geldi ki; Galatasaraylı, derin Galatasaraylı, liseli, o da bitti liseciler çıktı. Bunlar, Galatasaray’ı bilmiyorlar. Galatasaray’ın ilkelerini benimseyen herkes Galatasaraylıdır. Galatasaray, ilkokuluyla, lisesiyle, üniversitesiyle, spor kulübüyle, vakıflarıyla ve dernekleriyle bir kültürdür. Onun amacıyla ‘Galatasaray camiası’ diyoruz. Okulu olmasından ötürü Galatasaray o kadar güçlüdür ki, kardeş kulüplerimiz okul kurmaya başlamıştır. Beşiktaş Koleji açıldı ve kapandı. Sonrasında arkadaş kulübümüz Asya Kıtası’nda okul açmaya çalışmıştır. Açılan okullara kendi ismini vermeye çalışmıştır ama başarılı olamamıştır, olamaz da… Galatasaray, diğerlarından değişik bir kültürdür. Bu kültürün ilkelerini benimseyen herkes, Galatasaraylıdır. Onun amacıyla liseli, liseci, derin, sığ gibi sıfatlarla Galatasaraylıların bölünmesine müsaade etmeyelim. Bu tarz mevzuşmaları da bilhassa diğernlık yapmış şahıslardan duymayalım.”

– Çölgecen: “Aziz Yıldırım’ı takdir ediyorum”

Divan kurulu delegesi Sami Çölgeçen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı takdir ettiğini söyledi.

Acun Ilıcalı’nın “Dört Büyükler Salon Turnuvası” düzenlediğini anımsatan Çölgeçen, “Dost kulübün diğernı Sayın Aziz Yıldırım’ı takdir ediyorum. Acun Ilıcalı, bir futbol turnuvası yaptı. ‘Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor oynuyor’ diye reklam yapıyor. Dünyanın reytingini benim üzerimden alıyor. Aziz Yıldırım buna itiraz etti, formalardan amblemleri çıkarttı. ‘Takımın adı Fenerbahçe olamaz’ dedi. Bizim de buna bir tepki göstermemiz gerek. Bu kadar parasal sorun çekerken, Acun efendi Galatasaray ismiyle para kazanamaz” ifadelerini kullandı. Sami Çölgeçen’in sözleri üyelerden alkış aldı. Toplantı, üyelerin mevzuşmaları ile gündem ile alakalı yaptığı değerlendirmelerin sonrasında sona erdi.