Araç Muayenesinde Yığılmaya Önlenecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

-Sabit ve seyyar araç muayene istasyonlarını kaydedecek kamera sistemi zorunlu olacak. Kaydedilen görüntüler 6 ay saklanacak. Bakanlık da bu sistem üzerinden istasyonları izleyebilecek.

-Her bir teknisyenin araç başına işlem süresi 15 dakika olacak. Teknisyenin günlük muayene edebileceği araç sayısı buna göre belirlenecek. Ağır vasıtalarda süre 30 dakika olacak.

-Pazar günleri istasyonlar çalıştırılmayacak. Bakanlığa bilgi verilerek, pazar günü hariç resmi tatil günlerinde çalışılabilecek.

-Mesai saatine 30 dakika kalıncaya kadar gelen tüm araçlara sıra verilecek. Sıra verilen tüm araçların da işlemi tamamlanacak.

-Muayene tekrarı olacak araçlara randevu önceliği tanınacak. Cezalı araçlar ile engellilere ait araçlara 7 gün içinde randevu ile sıra verilecek.

-Muayene tekrarına gelen araçta tadilat yapıldıysa, yine ücretli muayene yapılacak.

bakanliktan-arac-muayenesindeki-yigilmayi_x_8609929_2689_z6[1]

-Bakanlığın gerekli görmesi ve işleticiye bildirmesi halinde, istasyon personelinde yer ve unvan değişikliği yapılabilecek veya bu kişiler araç muayenesine ilişkin görevlerden alınabilecek.

-Kusuru tespit edilen araçlar, belli bir yetkili servis ya da tamirhaneye yönlendirilmeyecek.

ARAÇ MUAYENE ARACILARI ÖNLENECEK

-Bir kişi, aynı ay içinde başka bir kişiye ait sadece bir aracı muayene ettirebilecek. Bu kural, şirket araçlarında da geçerli olacak. Böylece muameleci olarak anılan aracılar frenlenecek.

-Otomobil Yarışları Sporları Federasyonu’nun bildirdiği yarış araçları ilave donanımları, ağır kusur ve emniyetsiz olarak değerlendirilmeyecek.

-Tadilatlarla cenaze yıkama, gezici kütüphane, kan alma ve cenaze nakile dönüştürülen araçlar da muayene edilecek.

TERÖR VE SEL VARSA HAKKI YANMAYACAK

-Terör, sabotaj, nükleer patlama, yangın, sel ve deprem gibi elde olmayan nedenlerle muayene tekrarı başka bir istasyonda ücretsiz olarak yapılacak.

-Araç muayene istasyonlarına, istenmesi halinde, kafeterya, oto koruma ve yıkama ile ATM için özel alan tahsisi yapılabilecek. İstasyonlara kuru yiyecek ve içecek otomatı kurulabilecek.

-Ambulans muayenelerinde ilkyardım çantası istenmeyecek ve zaman zaman rastlanılan, hasta mahremiyetini korumaya yönelik takılan buzlu camlar kusur olarak değerlendirilmeyecek.