Apple CarPlay BMW Araçlarında

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Apple tarafından geliştirilen ve uzun bir süredir merakla beklenen CarPlay, nihayet sürücüler ile buluşmaya başladı. Yeni bir otomobil satın alındığında gelen sistem, Alman otomobil devi BMW işbirliği neticesinde markanın geliştirdiği birçok modelde bulunuyor.

iPhone 7 Fiyatı Ortaya Çıktı

Ancak belirli koşullar da yok değil. Eğer BMW aracınızda CarPlay sisteminin aktif bir şekilde yer almasını istiyorsanız en az seri 2 modeline sahip olmanız gerekmekte. Sistem, 2 – 7 arası tüm serilerde ve M – X modellerinde esktra ücret ödediğiniz takdirde kurulu halde geliyor.

Satın alacağınız araçta bu teknolojinin bulunması için 300 doları gözden çıkarmanız lazım.

apple-carplay.jpg

Apple CarPlay ile yapılabilecekler

Araç işi işletim sistemi olarak da adlandırılan Apple CarPlay, sahip olduğunuz iOS cihazınızı otomobilinize uyarlamanızı sağlıyor. Cihazınızı eklediğiniz andan itibaren çeşitli tanımlamalar ve uygulama ayarları sisteme entegre olmakta.

Bu sayede yolculuk esnasında aracınızın dokunmatik ekranı aracılığıyla mobil cihazınızı kontrol etmeniz kolaylaşıyor. Mesajları görüntüleyebilir, telefon görüşmeleri yapabilir ve bunların yanında Apple Müzik sayesinde arşivinize dahi ulaşabilirsiniz.

Henüz küresel satışlarda geçerli değil

Konuyla ilgili paylaşılan bilgilere göre bahsi geçen ekstra ekleme işlemi henüz tüm BMW bayilerinde geçerli olmuş değil. Çalışmalarına devam eden firmanın önceliği ABD bölgesi. Yeniliğin bunun ardından Avrupa bölgesine uğrayacağı düşünülüyor.