Anthony Strong İstanbul’da konser verdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İngiliz besteci, şarkıcı ve piyanist Anthony Strong, “CRR 3. Caz Festivali” kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşen konser öncesi AA muhabirine açıklama yapan Strong, müziğe çocukken tencere ve tavalarla bateri seti kurarak başladığını belirterek, “Annemin mutfağında çok fazla gürültü yaptım ama ailem beni destekliyordu. Çok şanslıydım önce çok iyi bir müzik okuluna gittim ve eğitimimi üniversite seviyesine kadar taşıyabildim” dedi.

Strong, müziğe klasik müzik eğitimiyle başladığını anlatarak, şöyle devam etti:

“Klasik müzik bestelerini okuyarak, temel eğitimi aldım ama caz müzikle tanıştığımda dünyam değişti. Doğaçlamayı seven bir insanım, caz müzik bana yeni bir ufuk açtı. Caz müziğe bayılıyorum evet ama modern pop müzikten, hip-hop ve hatta gospel ve soul müziğe kadar çok farklı tarzlardan da etkileniyorum. Her şeyi dinleyip ilham almayı seviyorum.”

İstanbul’da üçüncü konserini verdiğini dile getiren Strong, “Türkiye’deki dinleyicilere yönelik izlenimlerim çok iyi, harika bir izleyici var. Konserler çok iyi geçiyor. Daha önceki konserlerimde müziğe saygı duyan oldukça kalabalık bir kitleye müzik çaldığımı hatırlıyorum” diye konuştu.

“Bir gece Türk folk müziği grubu dinlemiştik”

Strong, İstanbul’a her gelişinde birçok yeri gezdiğini ifade ederek, “Bir gece Türk folk müziği grubu dinlemiştik. O müzik gerçekten bizi yakaladı ve aklımızı başımızdan aldı. Türk müziği kulağımıza çarptığında, dinlediğim kadarıyla çok şeyler vadediyordu bize, hakkında daha fazla konuşmak için üzerinde çalışmam daha çok araştırma yapmam gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Yaptığım müzik beni rahatlatan, duygularımı aktarmamı sağlayan bir araç” diyen Strong, işini çok sevdiğini ve sahnede çok yetenekli arkadaşlarıyla birlikte çaldığını söyledi.

Strong, gelecek yıl büyük bir orkestrayla Türkiye’de özel bir konser vermeyi planladığı bilgisini paylaşarak, konserin gerçekleşmesi için görüşmeleri sürdürdüğünü dile getirdi.

Açıklamanın ardından, sanatçı sevilen eserlerini hayranları için seslendirdi.