Usulsüz Dinleme için Operasyon Yapılacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara odaklı “Usulsüz dinleme” operasyonu kapsamında, göz altına alınan 2 şahıs oldukça ifadelerinin ardından, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, “Usulsüz dinleme” soruşturması sebebiyle düzenlenen operasyonda, göz altına alınan ve aralarında bir devre İstihbarat Daire Başkanlığı ve Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli güven müdürleri ile amir ve memurların da varbulunduğu 30 şüphelinin ifade verme süreci devam ediyor.

Operasyon kapsamında aranan 2 bireyin oldukça gözaltına alındığı, söz hususu şahıslerin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdikten sonra, savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Diğer zanlıların güventeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yarın sabah evvel sıhhat kontrolünden geçirilecekleri oldukça sonra da Ankara Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.

– 20 ilde operasyon düzenlemişti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli Cumhuriyet savcısının talimatıyla, Ankara Güvenlik Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri salı günü sabah erken saatlerde, aralarında Ankara, İzmir, Sivas, Diyarbakır, Şanlıurfa, Eskişehir, Elazığ, Trabzon ve Giresun’un da varbulunduğu 20 ilde operasyon düzenlemiş, 45 şahıslik şüpheli listesinden 30’u eskiden belirleme edilen adreslerde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 30 zanlıdan kimlikleri öğrenilen 28’inin Ahmet K, Ahmet Ç, Adil B, Sami U, Ceyhan B, Levent E, Hasan U, Nurullah A, Yusuf D, Salim Doğan Z, Sinan Ö, Recep İ, Dursun B, Aydın Ö, Tolgahan B, Adem Ç, Selim Y, Halil A, Neslihan Ş, Mehmet K, Yılmaz Ş, Atilla Ş, Ebubekir Ö, Özgür Ö, İzzet Y, Eyüp Y, Bahattin A. ve Murat A. bulunduğu belirtilmişti.

– Siyasetçi, gazeteci, yargı mensupları ve iş adamlarını dinlemişler

Şüphelilerin AK Parti, CHP, MHP, BBP ve DYP’li siyasetçiler, Türk Silahlı Kuvvetleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Güvenlik Genel Müdürlüğü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay mensupları ile işadamları ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 432 mağdurun telefonlarını usulsüz dinledikleri iddia ediliyor.