Ane Brun İstanbul’da konser verecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’ndan (İKSV) konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İskandinav bağımsız müziğinin önemli sanatçılarından Norveçli şarkıcı Brun, 2008 yılında kurduğu İsveçli caz grubu Tonbruket ve İskandinav back vokal grubu “Mariam The Believer” ile sahne alacağı konserde, İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul’da daha önce iki kez sahne alan sanatçının konseri, 1 Nisan’da Salon İKSV’de gerçekleşecek.

Brun, 2003’te yayımladığı ilk albümü Spending Time with Morgan’ın ardından 2005 çıkışlı ikinci albümü Temporary Dive ile Norveç’in Grammy Ödülleri olarak tanınan Spellemanpris’te “En İyi Kadın Sanatçı” ödülünü aldı.

Altıncı stüdyo albümü It All Starts With One’ı 2011’de yayımlayan sanatçı, ardından müzikteki 10. yılını 2013’te yayımladığı, 32 parçadan oluşan retrospektif albümü “Songs – 2003 to 2013” ile kutladı. Sanatçı, bugüne kadar yayımladığı 10 stüdyo albümünün yanı sıra 2007 ve 2009’da gerçekleştirdiği canlı performanslarının kayıtlarından oluşan iki farklı albüme de imza attı.

Daha önce albümlerinde yer almayan şarkıları ve coverlarını 2014’te “Rarities (2013)” adlı albümünde bir araya getiren Brun, aynı zamanda Leonard Cohen, The Beatles ve Eurythmics gibi klasik müzisyen ve grupların klasikleşmiş parçalarına yaptığı başarılı coverlarıyla biliniyor.