Alman Basını Merkel’in Erdoğan’a Cevapsız Kalmasını Eleştiriyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan toplantı krizi konusunda Başbakan Angela Merkel sessiz kalmakla eleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın günlerdir Almanya’ya yönelik Nazi benzetmesi yaptığını hatırlatan Alman gazetesi Bild, “Merkel’in sabrı ne zaman taşacak?” başlığıyla toplantı krizini haberleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yer veren gazete, “Merkel’in sabrı taşar mı?” diye sorduktan sonra yanıtı da kendisi veriyor: “(Muhtemelen) hayır.”

“TÜRKİYE KAZANÇLI ÇIKACAK”

Merkel’in seçim öncesinde karşılık vermesinin kendisine yarayacağını bildiğini yazan Alman Bild gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine aynı sertlikle karşılık verilmez ise Türkiye tarafının bu restleşmede kazançlı çıkacağını iddia etti.

“ALMANYA, ERDOĞAN’IN ÜLKEYE GİRİŞİNİ YASAKLAYABİLİR”

Slovakya’nın 2009 yılında ülkede bir heykelin açılışını yapmak isteyen Macaristan Cumhurbaşkanı Lazlo Solyom’un girişini yasakladığını, Avrupa Adalet Divanı’nın da Slovakya’ya hak verdiğini hatırlatan gazete, “Almanya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya girişini yasaklayabileceğini ancak bunun kestirilmesi mümkün olmayan diplomatik sonuçlara yol açabileceğine” dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürürlükteki yasalara göre de normal vatandaş olarak Almanya’ya kolayca giremeyeceğini iddia eden Bild, eyalet içişleri bakanlarının hazırladığı yasal durum raporunda, toplanma hakkının yabancı devlet yetkilileri için geçerli olmadığının yer aldığını okuyucularına duyurdu.

BERLİN – ANKARA ARASINDA SICAK SAATLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya gelme konusunda ısrarcı olması durumunda, olabilecekleri yazan Alman gazetesi, öncelikle diplomatik yollardan gelmemesi konusunda uyarılacağını, yine de gelmek istemesi durumunda ise, Almanya’nın iniş izni vermeyebileceğini iddia etti. Alman gazetesi Bild, böyle bir sansasyona yol açmamak için Başbakanlık ve Dışişleri yetkililerinin Ankara ile irtibatta olduklarını da öne sürdü.