ALEŞ yarın yapılacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yarın yapılacak.

Sınav, 81 il merkezi ile Bişkek’te saat 09.30’da başlayacak ve adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan testleri yanıtlamaları için 150 dakika verilecek.

Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 testleri), sözel bölümünde ise 40’ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 testleri) yer alacak. Bütün adaylar dört testten, yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek en az 120 soru cevaplandırmış olacak. Adaylar istedikleri takdirde bütün testleri cevaplayabilecek.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden edinebilecek.

Belge üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adayların, belgelerin yazıcıdan dökümünü edinirken, belgede fotoğraf olmasına özen göstermeleri ve  renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Adayın, giriş belgesinin yanı sıra nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunlu. Nüfus cüzdanı ve pasaport dışında, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan, güvenlik kodu bulunan, geçerlilik tarihi dolmamış resmi avukat kimlik belgesi, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe veya Mavi Kartlar da kabul edilecek.