Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Böyle Gözaltına Alındı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca darbe girişimi suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı çıkardığı Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, gözaltına alındı. Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından ikna edilerek gözaltına alınan Demirhan, Emniyet Müdürlüğü’nde kelepçelenerek içeriye alındı.

GARNİZONDAN DIŞARI ÇIKMADI

İstanbul ve Ankara’daki darbe girişimi sonrası kendisini Mersin’de sözde ‘sıkı yönetim komutanı’ ilan eden Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca darbe girişimi suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı önünde önlem aldı. Burada içeriye giriş ve çıkışları yasaklayan polis ekipleri, bölgede yoğun güvünlik önlemi aldı. Polislere teslim olmak istemeyen Tuğamiral Demirhan, sabaha kadar garnizondan dışarıya çıkmadı.

İKNA EDİLDİ, ELLERİ KELEPÇELENDİ

Demirhan, sabah saatlerinde Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından ikna edildi. Merkez Komutanı Özer’in de içinde bulunduğu askeri araçla Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Tuğamiral Demirhan, burada kapıda elleri kelepçelenerek içeriye alındı.

darbeci-tugamiral-boyle-gozaltina-alindi_x_8614028_1674_z1[1]

SIKIYÖNETİM GARNİZON KOMUTANI OLACAKTI

Darbe girişimi ile suçlanan Demirhan’ın, Ankara ve İstanbul’daki olayın meydana geldiği sıralarda İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar’ı arayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu söylediği belirtildi. Demirhan’ın ayrıca, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve ilçe kaymakamlarının gözaltına alınması talimatını verdiği kaydedildi.

ANAYASAYA İHLALE TEŞEBBÜSTEN GÖZALTINA ALINDI

Demirhan, Türk Ceza Kanunu’nun 309’uncu maddesindeki Anayasayı İhlale Teşebbüs ve Türk Ceza Kanunu’nun 312’inci maddesindeki Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyetini Ortadan Kaldırmaya ve Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Teşebbüs ettiği, CMK’nın 90-91 ve devamı maddeleri gereğince gözaltına alındı.