AK Parti Kampı Esnafın Yüzünü Güldürdü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Afyonkarahisar’da iki gün süren AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, ildeki esnafın yüzünü güldürdü.

AK Parti’nin hafta sonu yapılan toplantısına, milletvekilleri, MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile MYK üyeleri katıldı. Türkiye’nin dört bir yönünden gelen partililer, şehir merkezini gezerek Afyonkarahisar’ı tarife fırsatı buldu. İki günlük kampın sonrasında memleketlerine dönen partililer, yanlarında bilhassa Afyonkarahisar’ın en ünlü mamüllerinden sucuk, lokum ve kaymak götürmeyi ihmal etmedi. Ürünlerin yoğun ilgi görmesi esnafı da sevindirdi.

Afyonkarahisar Esnaf Odaları Birliği Başkanı Aldülkadir Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın, şehir ve esnaf yönünden olumlu bulunduğunu söyledi. Toplantının Afyonkarahisar’da olmasının şehire canlılık getirdiğini açıklayan Konak, “Özellikle besin pazarında sucuk, lokum, şekerleme gibi mamüller yoğun ilgi gördü. Toplantı Afyon’un tanıtımına ve ekonomisine mühim katkı sundu” dedi.

AK Parti’nin böylesine mühim bir toplantı amacıyla Afyonkarahisar’ı seçim etmesinin kendileri amacıyla büyük bir fırsat bulunduğunu altını çizen Konak, şu şekilde devam etti:

“Sayın Başbakanımızın Afyonkarahisar’a gelmesini yalnızca Tütkiye değil, bütün dünya duydu. Dünyada şehrimizin ismi duyuldu. Bu yönden fazla mühim bir organizasyon. Afyonkarahisar mermerin, zaferin, termalin ve lezzetin başşehiri. Esnaf ve sanatkar yönünden büyük yararı oldu. Misafirlerimiz memleketlerine giderken lokum, sucuk götürdü. Bu da bizim ekonomimize katkı oldu. Bu mamüllerin tanıtımı da yapıldı. Hafta sonu Uzunçarşı’daki şekerciler ve sucukçularda resmen kuyruk vardı. İnşallah bundan sonra da bu toplantı burada yapılmaya devam eder.”

Esnaf Ahmet Önder de toplantının Afyonkarahisar’da yapılmasının hem ticari hem de tanıtım yönünden şehir amacıyla fazla mühim bulunduğunu anlattı.

Şekerleme yapımcısı Necdet Altınay, iş yerinde hafta sonu yoğunluk yaşandığını ifade ederek, “Misafirlerimiz Afyonkarahisar’ın kaymağı ünlü bulunduğu amacıyla genelde kaymaklı mamülleri seçim ediyor. Kaymak, kaymaklı lokum, kaymak şekeri ve ekmek kadayıfı ilgi görüyor. Diğer renkli şekerler, akide, pişmaniye de hediyelik şeklinde alınıyor. İşlerimiz fazla yoğundu, hem de Afyon trafiği bile yoğundu” diye konuştu.