5 Şehirde AK Parti Yöneticileri Göreve Başlattı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, terörle mücadele operasyonları sebebiyle sokağa çıkma yasağının bulunduğu Sur, Cizre ve Silopi’deki sivil yurttaşların acil gereksinimlerının giderilmesi amacıyla 5 kentteki yöneticilerini görevlendirdiklerini ve bu kentlerden battaniye, mutfak eşyası, elektrikli soba, çocuk maması ve bezi ile kuru bakliyatlar gibi malzeme talebinde bulunduklarını söyledi.

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler biriminden mesul Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geride bıraktığımız hafta Diyarbakır’a giderek, bölge insanıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Diyarbakır’da 3 ilçe hariç diğerlerinde yaşamın devam ettiğini izah eden Özdağ, problem yaşanan ilçelerde halkın nabzını tuttuklarını belirterek, yurttaşların bir an evvel PKK zulmünden kurtulmak istediğini aktardı.

Bölge halkının, “1990’lı senelerde PKK terör teşkilatı kötüydü ama devleti yönetenler de kötüydü. Zulüm vardı, karşılıklı zulüm vardı, taraflar birbiriyle zalimlikte yarışıyordu” söylemlerini sahibi olan serzenişlerde bulunduğuna ilgi çeken Özdağ, AK Parti iktidarındaysa vatandaşın sosyal devlet ve yatırımlarla tanıştığını vurguladı.

Halkta AK Parti’nin bölgeye tanıttığı hizmetlerinden memnuniyet gözlemlediklerini dile getiren Özdağ, “Bölge halkı ‘AK Parti yatırım yapıyor ama PKK engelliyor, barajımızı engelliyor, yolumuzu engelliyor. Hastanemizi yakıyor, imamızı, öğretmenimizi öldürüyor, Tanrı PKK’nın belasını versin’ diyor. HDP’ye de oy verdiğini ifade eden vatandaş, ‘Ben bundan sonra HDP’ye oy vermem, HDP’nin gerçek yüzü bu. PKK eşittir HDP’ diyor” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, Çözüm Süreci’nde PKK’nın içten olmadığını vatandaşın fazla güzel anlayarak gözetlediğini kaydetti.

HDP’li belediyelerin bölgelerine yatırım uygulamak yerine, belediye bütçesini PKK militanlarına, yandaşlarına aktardığına işaret eden Özdağ, belediyelerin yöneticilerinin ise kendileriyle aynı düşüncede olmayan vatandaşa yardımcı olmadığını, hizmet vermediğini anlatı. Özdağ, bölümde uzun süredir çöplerin toplanmadığını, su gereksiniminin karşılanmadığını, hizmet götürmek yerine cadde ve sokakların çukurlara ve hendeklere büründüğüne tanık olduklarının altını çizdi.

– Operasyonların sonucunda kentsel dönüşüm başlayacak

Kazılan hendekler ve terör saldırıları sebebiyle ilçelerde binaların, yerleşim yerlerinin zarar gördüğünü bildiren Özdağ, bu durumdan vatandaşın son derece rahatsız bulunduğuna ilgi çekti.

Özdağ, buralarda vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ve operasyonlar sonucunda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi binaların restore edileceğini, yerleşim alanlarında planlama yapılacağını söyledi.

Bölge halkının bundan sonra devletin Türk-Kürt ayrımı yapmadığını fazla güzel anladığını ifade eden Selçuk Özdağ, “Vatandaş ‘PKK olmasaydı bu kadar şahıs ölmezdi. Bu hadiseler sebep Diyarbakır’da oluyor, Manisa’da olmuyor. Oralarda da Kürtler yaşıyor. Devlet zalimse oradaki insanlara niye yapmıyor, Manisa’daki Kürt ile buradaki Kürt değişik mı, zira burada PKK var, burada silahlar var’ kavramını fazla güzel anladı” diye konuştu.

– 3 ilçe halkına insani yardım kampanyası

Özdağ, bölümdeki sivil halk amacıyla devletin gereken bütün imkanları seferber ettiğini anlattı. Terör saldırılarından büyülenen halkın gereksinimlerının giderildiğini altını çizen Özdağ, 5 ilin önderliğinde bölge halkı amacıyla insani yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Bölgede hendek siyaseti güden, vatandaşı mağdur edenlere karşı Anadolu insanının ise sivil halka sahip çıktığını ifade eden Özdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Güneydoğu ve Doğu Anadolu yerlerinde 13 ilçede sokağa çıkma yasağı var ve bilhassa 3 ilçede yasak sürüyor. Sur, Cizre ve Silopi’de, buraya 5 şehrimizi görevlendirdik. Kocaeli, Konya, Manisa, Kayseri ve Gaziantep, bu şehirlerin il başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla görüştük. Arkadaşlarımızdan çarşamba gününe kadar battaniye, mutfak eşyası, elektrikli soba, çocuk maması, çocuk bezi ve kuru bakliyat gibi gereksinimler konusu ile alakalı istekte bulunduk. Onlar bir kaç tır hazırlayacaklar ve bu ilçelerimizdeki mağdur vatandaşlarımıza ulaştıracaklar. Devletimiz kuvvetli ama biz de kardeşlik hukukumuzu gösterelim istiyoruz. Oradaki detaylı evlere sığınmış bulunan şahıslare, koliler durumunda Manisa’dan, Kocaeli’den, Kayseri’den, Gaziantep’ten, Konya’dan yardım taşımak istiyoruz.”

Özdağ, bölge insanına uygulanan nakdi yardım miktarının da 500 liradan bin liraya çıkarıldığını aktardı.

Diğer 10 ilçeye yönelik de bir hafta sonra İstanbul’un ilçelerini görevlendirmeyi planladıklarını ifade eden Özdağ, bununla alakalı il başkanları ve belediye başkanları ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

– “Yakılan kütüphanelerde Kürtçe yayınlar da vardı”

Terörün en fazla bölümde yaşam sürdüren halka zarar verdiğini, ilçelerdeki kütüphanelerin yakıldığını, okulların ise bombalandığını bildiren Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Tarihin ortak değerlerinin muhafaza edildiği kütüphaneler, bizim yüzyıllardır birlikteliğimizin göstergesi olmuştur. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Osmanlıca yayınların buluştuğu bu kütüphaneler acımasızca yıkıldı” dedi.

AK Parti Gençlik Kollarının da bölgenin çocukları amacıyla harekete geçtiğini dile getiren Özdağ, “Gençlik kollarımız yakılan kütüphaneler amacıyla kitap toplama kampanyası başlattı. Kitap düşmanlarına inat 81 vilayette, 960 ilçede, kitap kampanyası yapacak. Hedefimiz iki milyon kitabı oradaki çocuklarımızla buluşturmak” ifadesini kullandı.

Çeşitli köylere de kütüphaneler yapacaklarını, bölge halkının gereksinimlerine göre çalışmalar yürüteceklerinin altını çizen Özdağ, çalışmalara katkıda bulunanlara teşekkür etti.

– “Bildiri sunan aydınlar ile alakalı suç duyurusunda bulunulmalı”

Teröre karşı topyekün aynı tepkinin gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Selçuk Özdağ, bölümdeki operasyonlar bundan dolayı devleti suçlayan aydınları ise “vatan haini” şeklinde niteledi. “Vatan hainlerinden aydın olmaz. Aydın gümrük memuru gibidir, güzelyi alır, kötüyü dışarıda bırakır, şunlar bize terörü kutsamaya çalışıyorlar, kendi ülkelerinde kendi insanına, kendi değerlerine gerçeklere yabancılaşmış şahıslar şunlar” değerlendirmesini yapan Özdağ, aydınlara yönelik yurttaşların, hukukçuların suç duyurusunda bulunması ve bildiriye imza atanların hakkettikleri cezayı çekmeleri gerekliliğini söyledi. Özdağ, aydınların bağlı bulundukları üniversitelerde de rektörlerin gereğini yapmasını istedi.