25 yıl sonra ‘elma’ yedi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Konya’da, çene kemiği alındığı için 25 yıldır sıvı gıdalarla beslenen 48 yaşındaki Adnan Yılmaz, bacağından alınan kemiğin çenesine nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Adnan Yılmaz’ın çene kemiği, 11 yaşındayken at tepmesi sonucu kırıldı. Olaydan sonra geçirdiği ameliyat başarısız olan Yılmaz’ın çene kemiği 12 yıl sonra tamamen alındı. O tarihten itibaren çenesini hiç kullanamayan ve sıvı gıdalarla beslenen Yılmaz, başvurduğu Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünde ameliyat edildi. Bacağından alınan kemik, 7 saat süren bir operasyonla çenesine nakledilen Yılmaz, 25 yıl sonra katı gıdalar tüketmeye başladı. Yılmaz’ı en mutlu eden şey ise çok sevdiği elmayı yıllar sonra ısırarak yiyebilmesi oldu.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özgüvenini yeniden kazandığını aktararak, şöyle konuştu:

“Herkes yemek yerken ben sadece bakardım. Canım çok isterdi ama yiyemezdim. Şimdi 25 yıl öncesine döndüm. Operasyon sonrası ilk işim elma yemek oldu. En çok elma yemeyi özlemiştim. 25 yıl sonra ısırarak yediğim elmanın tadına vardım. Operasyon sonrası değişen yüzümü görünce ben bile kendimi tanıyamadım. Görünüşüm değişti, gençleştim.”

Bacak kemiğinden çene yapıldı

Operasyonu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Osman Akdağ da “7 saat süren mikroskop altındaki operasyonla hastanın bacak kemiklerinden çene yaptık. Artık hastamız çenesini rahatlıkla kullanabiliyor” diye konuştu.